ΑΘΗΝΑ
03:01
|
05.07.2024
Οι αρχές εντόπισαν στην κατοικία της τα οστά 128 σπάνιων αετών με σφηνοειδή ουρά.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μια γυναίκα στη Βικτώρια της Αυστραλίας αντιμετωπίζει κατηγορίες για σχεδόν 300 διαφορετικά περιστατικά βίας κατά των άγριων ζώων. Οι τοπικές αρχές για την προστασία της Άγριας Ζωής εντόπισαν στην κατοικία της σκελετούς 140 πτηνών που ανήκουν σε προστατευόμενα είδη. Ανάμεσά τους βρίσκονταν και τα οστά 128 σπάνιων αετών με σφηνοειδή ουρά.

Η συντονισμένη επιχείρηση της αστυνομίας, των αρχών για την προστασία της άγριας ζωής και του υπουργείου Γεωργίας της Αυστραλίας κατέληξε στη σύλληψη της γυναίκας, η οποία κατηγορείται για συνολικά 291 παραβάσεις του νόμου για την προστασία των άγριων ζώων. Η δίκη της ορίστηκε σε έναν χρόνο από σήμερα.

Η νομοθεσία της Βικτώρια προβλέπει αυστηρά πρόστιμα και φυλάκιση ως και δύο χρόνια για την εξόντωση και την παράνομη κατοχή ενδημικών προστατευόμενων πτηνών.

Ο αετός με τη σφηνοειδή ουρά είναι το μεγαλύτερο αρπακτικό πουλί της Αυστραλίας και συχνά αντιμετωπίζεται εχθρικά από τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους της Βικτώρια επειδή επιτίθεται σε κοπάδια αμνοεριφίων. Οι ειδικοί, πάντως, υπογραμμίζουν ότι οι αετοί σπανίως επιτίθενται σε υγιή αρνιά και ποτέ σε ενήλικα, πλήρως ανεπτυγμένα πρόβατα.

Πέρα από την διατάραξη της τροφικής αλυσίδας και κατά συνέπεια του οικοσύστηματος της κάθε περιοχής, η εξόντωση ενός ζευγαριού αετών με σφηνοειδή ουρά λειτουργεί ως “προσκλητήριο” για περισσότερα αρπακτικά, τα οποία θα επιδιώξουν να καταλάβουν την περιοχή των νεκρών πλέον πουλιών.

Με πληροφορίες από TheGuardian.com.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Σεισμός 3,9 Ρίχτερ στην Κρήτη

Προς Μεξικό και Νήσους Κέιμαν κατευθύνεται ο φονικός τυφώνας Beryl

Ινδία: Η ατμοσφαιρική ρύπανση αιτία για το 7% των θανάτων στις μεγάλες πόλεις

Φωτιά στα Βίλια Αττικής – Συναγερμός στην Πυροσβεστική

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα