ΑΘΗΝΑ
10:31
|
25.04.2024
Όπως σημείωσε χαρακτηρστικά ο Ρώσος πρόεδρος, "όσοι συνεχίζουν να μας βλέπουν σαν βενζινάδικο θα πρέπει να αναθεωρήσουν".
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν εξέφρασε την ικανοποίησή του για την “απεξάρτηση” της ρωσικής οικονομίας από το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο.

Στην ετήσια συνέντευξη Τύπου (Πέμπτη 17/12), ο Ρώσος πρόεδρος ανακοίνωσε ότι τουλάχιστον το ένα τρίτο του προϋπολογισμού της χώρας δεν βασίζεται πλέον στα έσοδα από το πετρέλαιο και το φυσικό άεριο και σύμφωνα με τη δική του διατύπωση: “Αυτό σημαίνει ότι, παρόλο που δεν έχουμε φτάσει ακόμα τους στόχους μας, έχουμε ξεκινήσει την απεξάρτησή μας από το πετρέλαιο και το αέριο”.

Όπως σημείωσε χαρακτηριστικά, “αυτοί που συνεχίζουν να μας αντιμετωπίζουν σαν βενζινάδικο θα πρέπει να αναθεωρήσουν”.

Περιγράφοντας την κατάσταση της ρωσικής οικονομίας στην εποχή της πανδημίας, ο Πούτιν ενημέρωσε ότι η πτώση του ΑΕΠ είναι της τάξης του 3.6%, “μικρότερη σε σχέση με όλες τις ευρωπαϊκές χώρες και τις ΗΠΑ”. Όπως σημείωσε, η μεσοσαθμική πτώση στα κράτη-μέλη της Ε.Ε. αγγίζει το 9%, ενώ οι δείκτες ανάπτυξης της Ρωσικής Οικονομίας εμφανίζονται σταθερά καλύτεροι σε σχέση με τους αντίστοιχους των ΗΠΑ.

Πηγή: RT.com.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Δώρο Πάσχα: Πότε καταβάλλεται, ποιες οι προϋποθέσεις

Οι ΗΠΑ απειλούν το Πακιστάν για τις συμφωνίες με το Ιράν

Το σινικό κίνημα των κακοντυμένων εργαζομένων

Νέο πρόβλημα με αεροσκάφος της Boeing στο Γιοχάνεσμπουργκ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα