ΑΘΗΝΑ
13:39
|
11.08.2022
Το σχέδιο επιστρέφει στη βουλή τον Ιανουάριο μετά την καταψήφισή του από 29 βουλευτές, έναντι 24 που ψήφισαν υπέρ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Νέο σχέδιο προϋπολογισμού για το 2021 θα καταθέσει από τον Ιανουάριο η κυβέρνηση του Κύπριου προέδρου Νίκου Αναστασιάδη μετά την καταψήφισή του από την Βουλή με 29 ψήφους κατά και 24 υπέρ.

Ειδικότερα, υπέρ του σχεδίου προϋπολογισμού τάχθηκαν οι 18 βουλευτές του Δημοκρατικού Συναγερμού, οι δύο βουλευτές της Αλληλεγγύης, οι δύο βουλευτές των Δημοκρατικών Δυνάμεων και οι δύο βουλευτές του ΕΛΑΜ.

Κατά τάχθηκαν οι 16 βουλευτές του ΑΚΕΛ, οι έξι βουλευτές του ΔΗΚΟ, οι τρεις βουλευτές της ΕΔΕΚ, δυο βουλευτές των Οικολόγων, ένας βουλευτής της Συμμαχίας και η Ανεξάρτητη βουλευτής Άννα Θεολόγου.

Ο υπουργός Οικονομικών Κωνσταντίνος Πετρίδης μιλώντας μετά το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας στη Βουλή των Αντιπροσώπων, εξέφρασε την ελπίδα τον Ιανουάριο το σχέδιο του προϋπολογισμού να ψηφιστεί “και να επανέλθει η ομαλότητα”.

Απογοήτευση για την καταψήφιση του προϋπολογισμού εξέφρασε ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης. Δήλωσε “αδυναμία” να κατανοήσει την αρνητική ψήφο του Δημοκρατικού Κόμματος που επιχειρεί, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, “εκβιαστικά να υποκαταστήσει την νόμιμα εκλεγμένη κυβέρνηση και να εξουδετερώσει άλλους ανεξάρτητους θεσμούς”.

Επί του παρόντος, πάντως, εκτιμάται πως η εξέλιξη φέρνει την Κύπρο σε “αχαρτογράφητα νερά” από πολιτική και οικονομική άποψη καθώς για πρώτη φορά στα 60 χρόνια της Κυπριακής Δημοκρατίας καταψηφίζεται σχέδιο προϋπολογισμού.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ίσως επιβληθεί πρόστιμο στον Μπολσονάρου για πρόωρη εκλογική προπαγάνδα

Πρόσφυγες πετάχτηκαν στη θάλασσα με χειροπέδες και πνίγηκαν στη Χίο

Απαγόρευση κυκλοφορίας στη Σιέρα Λεόνε μετά τις αιματηρές διαδηλώσεις

Πλεύρης: Από τον Οκτώβριο τα επικαιροποιημένα εμβόλια για Covid

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα