ΑΘΗΝΑ
07:06
|
18.04.2024
Ο Γάλλος πρόεδρος διαγνώστηκε σήμερα θετικός στην Covid-19, σύμφωνα με το Ελιζέ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Θετικός στον κορονοϊό διαγνώστηκε, ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Ελιζέ .

Ο πρόεδρος Μακρόν θα απομονωθεί για 7 μέρες, αλλά θα συνεχίσει να εργάζεται, διευκρινίζεται στην ανακοίνωση.

“Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας διαγνώστηκε σήμερα θετικός στην Covid-19.

Η διάγνωση έγινε μετά από τεστ RTPCR που πραγματοποιήθηκε κατά την έναρξη των πρώτων συμπτωμάτων.

Σύμφωνα με τους ισχύοντες υγειονομικούς κανονισμούς, που εφαρμόζονται σε όλους, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα απομονωθεί για 7 ημέρες. Θα συνεχίσει να εργάζεται και να εκτελεί τις δραστηριότητές του από απόσταση”, ενημερώνει το Ελιζέ.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το BFMTV, ο Εμανουέλ Μακρόν -που είχε χθες γεύμα εργασίας με τον Πορτογάλο πρωθυπουργό Αντόνιο Κόστα – είναι καλά στην υγεία του και δεν εμφανίζει σοβαρά συμπτώματα.

Υπενθυμίζεται ότι η πρώτη κυρία της Γαλλίας, Μπριζίτ Μακρόν, είχε μπει σε καραντίνα τον περασμένο Οκτώβριο καθώς είχε έρθει σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα.

To τελευταίο 24ωρο τα κρούσματα του κορονοϊού παρουσίασαν απότομη αύξηση στη Γαλλία, φθάνοντας τα 17.615. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη αύξηση από τις 21 Νοεμβρίου και έρχεται λίγες ημέρες αφότου χαλάρωσαν τα μέτρα, στις αρχές του Δεκεμβρίου και μόλις μία ημέρα αφότου η πανεθνική καραντίνα αντικαταστάθηκε με νυχτερινή απαγόρευση της κυκλοφορίας. Το υπουργείο Υγείας της Γαλλίας ανακοίνωσε επίσης ότι άλλοι 289 άνθρωποι πέθαναν από τη νόσο Covid-19.


Οι υγειονομικές αρχές της Γαλλίας ανακοίνωσαν σήμερα (17/12) ότι από την αρχή την πανδημίας έχουν πεθάνει 59.361 πολίτες και έχουν μολυνθεί πάνω από 2,4 εκατομμύρια άνθρωποι.

O Μακρόν είναι ο τελευταίος μιας σειράς ηγετών που μολύνθηκαν από τον κορονοϊό μετά τον Ντόναλντ Τραμπ, τον Βρετανό πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον και τον πρόεδρο της Βραζιλίας Ζαϊχ Μπολσονάρου.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Θα συνδράμει η Ελλάδα την επίθεση κατά του Ιράν;

Είστε εγκληματίας πολέμου κυρία φον ντερ Λάιεν

Επιταχύνεται η ανέγερση χιλιάδων κατοικιών εποίκων στην Α.Ιερουσαλήμ

Πιέσεις Μπάιντεν στο Κογκρέσο για τη συνέχεια στρατιωτικής στήριξης σε Ισραήλ-Ουκρανία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα