ΑΘΗΝΑ
14:43
|
24.04.2024
Οικονομία, εμπόριο, ασφάλεια και πιθανός συντονισμός στρατιωτικών επιχειρήσεων κατά Κούρδων μαχητών του ΡΚΚ συζήτησαν σήμερα στην Άγκυρα οι ηγέτες Τουρκίας και Ιράκ
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οικονομία, εμπόριο, ασφάλεια, πιθανός συντονισμός στρατιωτικών επιχειρήσεων κατά Κούρδων μαχητών του ΡΚΚ στο Σιντζάρ του βορείου Ιράκ από τους στρατούς Τουρκίας, Ιράκ και κουρδικών δυνάμεων ασφαλείας βρέθηκαν σήμερα στο επίκεντρο συνάντησης που είχαν στην Άγκυρα ο Ιρακινός πρωθυπουργός Μουστάφα αλ Καντχίμι και ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Η επίσκεψη του Ιρακινού πρωθυπουργού στην Τουρκία είναι η πρώτη που κάνει στο εξωτερικό αφότου ανέλαβε καθήκοντα τον περασμένο Μάιο.

Image

Στο πλαίσιο της επίσκεψης του Ιρακινού πρωθυπουργού προβλέπεται η υπογραφή συμφωνίας για την αποφυγή διπλής φορολογίας μεταξύ των δύο χωρών.

Θεωρείται επίσης πιθανή η ανακοίνωση για το άνοιγμα του δεύτερου συνοριακού περάσματος Οβακούιντε στην τουρκο-ιρακινή μεθόριο.

Η σύγκλιση θέσεων ανάμεσα στις κυβερνήσεις Τουρκίας και Ιράκ κατά των Κούρδων μαχητών του ΡΚΚ επιβεβαιώνεται λίγους μήνες αφότου τον περασμένο Οκτώβριο η ιρακινή ομοσπονδιακή κυβέρνηση συμφώνησε με την αυτόνομη κυβέρνηση του Κουρδιστάν στο βόρειο Ιράκ την πραγματοποίηση κοινών στρατιωτικών επιχειρήσεων κατά μαχητών του ΡΚΚ στο όρος Σιντζάρ.

Το θέμα είχε συζητηθεί και χτες κατά την επίσκεψη του Ιρακινού υπουργού Εξωτερικών Φουάντ Χουσείν στην Άγκυρα και τη συνάντησή του με τον Τούρκο ομόλογό του, Μεβλούτ Τσαβούσοβλου, με τον τελευταίο να προσφέρει “τη βοήθεια” της Άγκυρας σε επιχειρήσεις κατά του ΡΚΚ.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ρατσιστική επίθεση σε βάρος διανομέα στον Άγιο Δημήτριο καταγγέλλει η ΚΕΕΡΦΑ

Το Κολούμπια απειλεί τους φοιτητές με παρέμβαση της Εθνοφρουράς

Αποφασίστηκε η άρση της ασυλίας του Κυριάκου Βελόπουλου

Στην Κίνα ο Μπλίνκεν- Πιθανή μια συνάντηση με τον Σι Τζινπίνγκ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα