ΑΘΗΝΑ
22:02
|
17.08.2022
Οι Αμερικανοί εμβολιάζονται ήδη από τις αρχές της εβδομάδας με το εμβόλιο της Pfizer, ενώ η επιδημία θερίζει τη χώρα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο FDA, ο αμερικανικός Ομοσπονδιακός Οργανισμός Φαρμάκων (FDA) αποφάσισε να εγκρίνει την κατεπείγουσα χρήση του εμβολίου της αμερικανικής εταιρείας Moderna.

Χθες (Πέμπτη 18/12) ο επικεφαλής του FDA, Στίβεν Χαν, είχε επιβεβαιώσει ότι ο οργανισμός σκόπευε να κινηθεί με ταχύτητα προς την οριστικοποίηση και την έκδοση άδειας κατεπείγουσας χρήσης ενώ η επιτροπή των ειδικών που συμβουλεύει τον οργανισμό συνέστησε επίσης να εγκριθεί η κατεπείγουσα χρήση του εμβολίου. Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα των Financial Times, η έγκριση έχει πλέον δοθεί.

Η χορήγηση άδειας ανοίγει τον δρόμο ώστε να αρχίσει η διανομή δόσεων (πιθανόν ακόμα και μέσα στο Σαββατοκύριακο) σε όλη την επικράτεια των ΗΠΑ.

Υπενθυμίζεται ότι από τις αρχές της εβδομάδας, οι Αμερικανοί εμβολιάζονται με το εμβόλιο των Pfizer/BioNTech, ενώ η χώρα συνεχίζει να καταγράφει βαρύτατους ημερήσιους απολογισμούς. Χθες σημειώθηκαν περισσότεροι από 3.200 θάνατοι και σχεδόν 250.000 κρούσματα – το φράγμα των 200.000 μολύνσεων έχει ξεπεραστεί τις 12 από τις τελευταίες 15 ημέρες.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το Ιράν μπορεί να ενταχθεί στο σύστημα Mir εντός μηνών

Η Νότια Κορέα φιλοδοξεί να γίνει ένας από τους κορυφαίους εξαγωγείς όπλων στον κόσμο

«Ήπια περιοριστικά μέτρα» από Σεπτέμβρη βλέπει ο Πλεύρης

Δραματική μείωση στη στάθμη των νερών του ποταμού Κολοράντο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα