ΑΘΗΝΑ
12:42
|
03.07.2024
"Ο πρόεδρος δεν έχει έξυπνο τηλέφωνο. Είναι απλώς αδύνατον!" είπε σήμερα ο εκπρόσωπος Τύπου του Κρεμλίνου.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Πούτιν συγκαταλέγεται μέσα στους 10 ισχυρότερους ανθρώπους του κόσμου. Δεν φαίνεται ωστόσο να διαθέτει κάτι που βρίσκεται στις τσέπες, στις τσάντες ή στα χέρια δισεκατομμυρίων ανθρώπων. Για λόγους ασφαλείας;

“_Όχι!” απάντησε σχεδόν κατηγορηματικά σήμερα ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων, ΤΑSS.

“Ο πρόεδρος δεν έχει έξυπνο τηλέφωνο. Είναι απλώς αδύνατον! Πού και πού ωστόσο χρησιμοποιεί το Ίντερνετ. Ο αρχηγός του κράτους δεν έχει πολύ χρόνο” πρόσθεσε όταν ρωτήθηκε από δημοσιογράφο εάν ο Πρόεδρος Πούτιν διαβάζει τα αναρίθμητα άρθρα που δημοσιεύονται για εκείνων και το περιβάλλον του στο Διαδίκτυο.

Putin and Trump speak by phone, aim for 'constructive cooperation' –  EURACTIV.com

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου θύμισε ότι ο πρόεδρος Πούτιν προετοιμάστηκε για την ετήσια μεγάλη Συνέντευξη Τύπου που έδωσε πρόσφατα “ενώ είχε παράλληλα να αντιμετωπίσει πιεστικά κρατικά ζητήματα όπως οι τιμές των τροφίμων”.

Μιλώντας για δημοσιεύματα που αναφέρονταν στον αντιπολιτευόμενο πολιτικό Αλεξέι Ναβάλνι που έχει κατηγορήσει τις ρωσικές μυστικές υπηρεσίες πως τον δηλητηρίασαν, ο Πεσκόφ σημείωσε ότι εάν είχε προσπαθήσει να μεταφέρει “αυτές τις ανοησίες στον πρόεδρο, ο Πούτιν θα έλεγε όλα όσα υποτίθεται πως θα έλεγε σε στιγμές όπως αυτή…Πράγματα που δεν λέγονται δημοσίως!”

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου δεν απέφυγε ούτε την ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με ποιος μπορεί να είναι πίσω από τις ψευδείς “ειδήσεις” που κυκλοφορούν, χρόνια τώρα, για την προσωπική ζωή του Ρώσου προέδρου. Ο Πεσκόφ ανέφερε ότι “κάποια πρόσφατα υλικά φέρουν ξεκάθαρα σημάδια ξένων μυστικών υπηρεσιών”. Δεν θέλησε πάντως να κατονομάσει τις χώρες προέλευσης.

Ολοκλήρωσε τελικά τη σημερινή συνέντευξη Τύπου στο Κρεμλίνο τονίζοντας: “Ο σκοπός αυτών των δημοσιευμάτων είναι σαφής. Ο στόχος είναι η εκδίκηση. Είναι μία προσπάθεια ταλάντευσης της κοινής γνώμης στη χώρα μας για να ανακατευθούν στα εσωτερικά μας, στην δική μας πολιτική ζωή. Οι ψευδείς ειδήσεις υπήρχαν πάντα…”

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα