ΑΘΗΝΑ
22:40
|
19.04.2024
Όσο πλησιάζει η ώρα της αλήθειας πλησιάζει, τόσο σκληραίνουν τα παζάρια.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

«Μία τελευταία προσπάθεια» για την εξεύρεση συμφωνίας που θα ρυθμίσει τις μελλοντικές σχέσεις Ηνωμένου Βασιλείου και ΕΕ θα καταβάλλουν το Σαββατοκύριακο οι επικεφαλής διαπραγματευτές Μισέλ Μπαρνιέ (από την πλευρά της ΕΕ) και Ντέιβιντ Φροστ (από την πλευρά της Βρετανίας).

Ο Μπαρνιέ απευθυνόμενος σήμερα σε μέλη του ευρωκοινοβουλίου ανέφερε πως θα καταβληθούν αυτές οι προσπάθειες μετά από εννιά μήνες σκληρών διαπραγματεύσεων καθώς υπάρχει απόσταση μεταξύ των διαπραγματευτικών ομάδων. “Οι Βρετανοί είναι αυτοί που αποφάσισαν τόσο σύντομο χρονοδιάγραμμα” ανέφερε χαρακτηριστικά.

Μετά την Κυριακή πολύ δύσκολα θα μπορούσε να δοθεί επιπλέον περιθώριο παράτασης καθώς η μεταβατική συμφωνία για το Brexit λήγει και θα πρέπει ως τις 31 Δεκεμβρίου να έχει ξεκαθαρίσει εάν οι μελλοντικές σχέσεις των δύο πλευρών θα διέπονται από τους κανόνες του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου ή θα κινηθούν σε ένα πιο φιλικό περιβάλλον που θα εξασφαλίζει τα συγκλίνοντα συμφέροντα αμφοτέρων πλευρών.

Μεταξύ των ακανθωδών ζητημάτων παραμένουν το θέμα της αλιείας στα βρετανικά εγχώρια ύδατα (στα οποία οι διαπραγματευτές της ΕΕ επιδιώκουν την πρόσβαση αλιευτικών σκαφών από τις χώρες-μέλη τουλάχιστον για τα επόμενα λίγα χρόνια), η εξεύρεση ενός μηχανισμού που θα εξασφαλίζει συνθήκες «δίκαιου ανταγωνισμού» και ο τρόπος ελέγχου εφαρμογής της συμφωνίας μελλοντικών σχέσεων.

https://pbs.twimg.com/card_img/1339532051297517568/4zN8nA0R?format=jpg&name=small
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Στο Ντονιέτσκ βρέθηκε νεκρός ο Ράσελ Μπέντλεϊ

Άδεια για την ιδιωτική σχολή ιατρικής στην Αθήνα από την Επιτροπή Ανταγωνισμού

Νεαρός αυτοπυρπολύθηκε έξω από το δικαστήριο που δικάζει τον Τραμπ

Εργασιακό Γολγοθά αντιμετωπίζουν οι νέοι εργαζόμενοι λέει έρευνα του Eteron

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα