ΑΘΗΝΑ
04:33
|
10.06.2026
Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, που νοσεί από Covid-19, βρίσκεται σήμερα «σε σταθερή κατάσταση».
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, που διαγνώστηκε θετικός στη νόσο Covid-19 την Πέμπτη, βρίσκεται σήμερα «σε σταθερή κατάσταση» σε σύγκριση με την προηγούμενη ημέρα, έγινε γνωστό από το Ελιζέ στο Γαλλικό Πρακτορείο.

«Η κατάσταση της υγείας του προέδρου της Δημοκρατίας είναι σταθερή σε σχέση με χθες (Σάββατο)», διαβεβαίωσε το Ελιζέ, χωρίς να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες.

Με συμπτώματα όπως βήχας και κόπωση, ο Εμανουέλ Μακρόν απομονώθηκε το βράδυ της Πέμπτης στην επίσημη κατοικία Λα Λαντέρν, στις Βερσαλλίες. Η γαλλική προεδρία είχε κάνει χθες λόγο για μια «σταθερή κατάσταση της υγείας» του Γάλλου προέδρου σε σύγκριση με την Παρασκευή και «καθησυχαστικά» αποτελέσματα εξετάσεων, σε ένα σύντομο ανακοινωθέν, που υπέγραφε ο γιατρός Ζαν Κριστόφ Περοσόν, ο αρχίατρος της προεδρίας της Δημοκρατίας.

Ο Εμανουέλ Μακρόν, που παραδέχθηκε την Παρασκευή ότι ακολουθεί μια «χαλαρότερη» δραστηριότητα λόγω της ασθένειάς του, είχε χθες τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο της Αλγερίας Αμπντελμαντζίντ Τεμπούν και τον Σέρβο ομόλογό του Αλεξάνταρ Βούτσιτς.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Αλβανία: Ο Ράμα χλευάζει με AI βίντεο τους influencer που αντιδρούν στο σχέδιο Κούσνερ

Το Ισραήλ εμποδίζει το ταξίδι 17.000 ασθενών από τη Γάζα για θεραπεία

Βουλή: Ψηφίσθηκε κατά πλειοψηφία επί της Αρχής το ν/σ. «Εφαρμογή Συμφώνου για Μετανάστευση και Άσυλο»

Ο Τραμπ λέει ότι το Ιράν κατέρριψε αμερικανικό ελικόπτερο πάνω από το Ορμούζ, υπόσχεται να απαντήσει

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα