ΑΘΗΝΑ
17:58
|
25.04.2024
Τα πρώτα “σύννεφα” μετά τα συγχαρητήρια του Πατριάρχη Μόσχας
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Έντονη ήταν η αντίδρασή της Εκκλησίας της Ρωσίας μέσω του Μητροπολίτη Βολοκολάμσκ κ. Ιλαρίωνα για την πρωτοβουλία του εκλεγμένου προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν να ταχθεί υπέρ της αλλαγής φύλου σε παιδιά από την ηλικία των οκτώ ετών.

“Όσον αφορά την πρωτοβουλία του κ. Μπάιντεν ότι ένα οκτάχρονο παιδί έχει το δικαίωμα να αλλάξει φύλο, θεωρώ μια τέτοια δήλωση ως βλασφημία. Νομίζω ότι οι άνθρωποι που προωθούν τέτοιες ιδέες πρέπει να φυλακίζονται, γιατί, κατά την άποψή μου, αυτό είναι έγκλημα”, δήλωσε ο επικεφαλής του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων, Μητροπολίτης Ιλαρίωνας, στο τηλεοπτικό κανάλι Russia24.

Ο Σεβασμιώτατος εξήγησε ότι τα παιδιά πρέπει να μεγαλώσουν για να πάρουν τέτοιες αποφάσεις, επειδή εάν ένα άτομο, έχοντας αλλάξει φύλο, αλλάξει γνώμη, τότε δεν είναι πλέον δυνατό να επιστρέψει το αρχικό φύλο. “Για να καταλάβετε πώς συμβαίνουν όλα αυτά, απλώς μπείτε στον ιστότοπο κάποιας κλινικής που προσφέρει τέτοιου είδους υπηρεσίες και διαβάστε πώς λειτουργεί η χειρουργική επέμβαση αλλαγής φύλου. Θα σας πέσουν τα μαλλιά από αυτά που θα δείτε ή θα διαβάζετε εκεί. Επομένως, για έναν ενήλικα, μια τέτοια επέμβαση δεν είναι τίποτα περισσότερο από ακρωτηριασμό ενός ατόμου”, δήλωσε ο Ρώσος ιεράρχης.

Μάλιστα ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ ανέφερε ότι “η υποβολή παιδιών σε τέτοιες επιχειρήσεις είναι έγκλημα, το οποίο πρέπει να ακολουθείται από ποινική τιμωρία, καθώς και η προπαγάνδα τέτοιων επιχειρήσεων”.

Η δήλωση Μπάιντεν πρέπει να αιφνιδίασε την Εκκλησία της Ρωσίας που φάνηκε να έχει πολλές προσδοκίες από την αλλαγή ηγεσίας στον Λευκό Οίκο. Πριν από μόλις πέντε ημέρες ο Αγιώτατος Πατριάρχης Μόσχας και Πασών των Ρωσσιών Κύριλλος απέστειλε συγχαρητήριο μήνυμα στον Τζο Μπάιντεν δηλώνοντας πεπεισμένος για των δύο χωρών και των δύο λαών.

Το μήνυμα του Πατριάρχη Μόσχας:

“Αξιότιμε κύριε Μπάιντεν,

Σας συγχαίρω για την εκλογή στο αξίωμα του Προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής.

Ο σύγχρονος κόσμος χρειάζεται περισσότερη σταθερότητα και ασφάλεια, ανάπτυξη της εποικοδομητικής συνεργασίας μεταξύ των κρατών, η οποία θα αποβλέπει στην αντιμετώπιση των προβλημάτων του εξτρεμισμού και της τρομοκρατίας, των περιφερειακών ενόπλων συγκρούσεων, της οικονομικής δικαιοσύνης, της προστασίας του περιβάλλοντος. Είμαι πεπεισμένος ότι η συνεργασία των χωρών και των λαών μας, η οποία βασίζεται στην ιστορική εμπειρία, δύναται να έχει σημαντική συμβολή στην αναζήτηση αποτελεσματικών απαντήσεων στις πλανητικές προκλήσεις της σύγχρονης εποχής.

Η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία θεωρεί ότι ο διαθρησκειακός και διαπολιτισμικός διάλογος αποτελεί σπουδαίο εργαλείο ενισχύσεως του αμοιβαίου σεβασμού και των σχέσεων καλής γειτονιάς, της ομόνοιας στην κοινωνία. Εκφράζουμε την ετοιμότητα για συνεργασία σε αυτόν τον τομέα με τις Αρχές των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής.

Επί μακρόν διάστημα πολίτες προερχόμενοι από τις χώρες κανονικής ευθύνης του Πατριαρχείου Μόσχας διαμένουν και εργάζονται στις ΗΠΑ. Πολλοί από αυτούς είναι χριστιανοί ορθόδοξοι, την ποιμαντική φροντίδα των οποίων επωμίζονται οι πατριαρχικές ενορίες της Εκκλησίας μας στη χώρα σας, καθώς και η Υπερόριος Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία. Προσβλέπω στο ενδιαφέρον των αμερικανικών Αρχών για τις θρησκευτικές ανάγκες του ρωσόφωνου ποιμνίου.

Σας εύχομαι καλή υγεία, σοφία στη λήψη των αποφάσεων, ενώ στους πολίτες των ΗΠΑ ειρήνη και ευημερία.

Με σεβασμό, ο Πατριάρχης Μόσχας και Πασών των Ρωσσιών Κύριλλος”.

Τάχθηκε ο Μπάιντεν υπέρ της αλλαγής φύλου από την ηλικία των οκτώ ετών;

Η δήλωση στην οποία βασίστηκε το Πατριαρχείο Μόσχας περί συναίνεσης έγινε από τον εκλεγμένο πρόεδρο των ΗΠΑ, και τότε προεδρικό υποψήφιο, στις 15 Οκτωβρίου, σε ομιλία του σε Δημαρχείο στην πολιτεία της κρίσιμης Πενσιλβάνιας. Απαντώντας στην ερώτηση της ψηφοφόρου Μίκε Χάεκ για το πώς θα διαφοροποιηθεί από τη διακυβέρνηση Τραμπ, η οποία έχει επηρεάσει αρνητικά με την πολιτική της την κοινότητα των ατόμων ΛΟΑΤΚΙ+,  συμπεριλαμβανομένης της κόρης της, ηλικίας οκτώ ετών, ο Μπάιντεν απάντησε:  “Εάν το παιδί σας, οκτώ ετών, θέλει να είναι τρανς γιατί αυτό θα διευκολύνει τη ζωή του, έχει κάθε δικαίωμα στη μετάβαση και δεν υπάρχει λόγος να του αρνηθούμε αυτό το δικαίωμα”.

Ο Μπάιντεν πάντως ως τώρα δεν ανέφερε ότι θα προχωρήσει σε νομοθετική ρύθμιση για την αλλαγή φύλου από την ηλικία των οκτώ ετών.  

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Οι Financial Times ανακαλύπτουν την ψεύτικη ανάπτυξη στην Ελλάδα

Νέα ειδική απεσταλμένη ανθρωπιστικών υποθέσεων των ΗΠΑ, η Λιζ Γκράντε

Ισπανία: Απόρριψη της υπόθεσης διαφθοράς της συζύγου του πρωθυπουργού Σάντσεθ

Τον ΚΟΣΜΟ ενόψει ευρωεκλογών παρουσίασε ο Πέτρος Κόκκαλης

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα