ΑΘΗΝΑ
08:19
|
27.04.2024
"Η οδηγία από ψηλά είναι να συνδράμουνε τον Όμιλο". "Ενημερώθηκε και ο πρωθυπουργός" αναφέρει ο πρώην διευθυντής της εταιρείας
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Κορυφώνεται η κόντρα μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ με εκατέρωθεν βολές και κατηγορίες με επίκεντρο το σκάνδαλο του ομίλου Folli Follie μετά τα δημοσιεύματα για την έκθεση διαχειριστικού ελέγχου της Price Waterhouse Coopers.

Οι εξελίξεις είναι ραγδαίες καθώς στα διάφορα email που διακινούνται, υπάρχουν αναφορές στο όνομα του πρώην πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες στο πολύκροτο e-mail του Διευθυντή Ασφάλειας του ομίλου με παραλήπτη τον Τζώρτζη Κουτσολιούτσο γίνεται λόγος για οδηγία του Μεγάρου Μαξίμου να “συνδράμει” την Folli Follie την εποχή που αποκαλύφθηκε το οικονομικό σκάνδαλο. Στο ίδιο μήνυμα γίνεται αναφορά και στον πρώην πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Από την έκθεση της PwC, που αποκαλύπτει τις συνομιλίες του Τζώρτζη Κουτσολιούτσου με τον Διευθυντή Ασφάλειας της εταιρείας δημιουργούνται υπόνοιες για προσπάθεια άσκησης επιρροής υπουργών, βουλευτών και άλλων υπαλλήλων και υψηλόβαθμων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, στην αντιμετώπιση του σκανδάλου.

“Η οδηγία από ψηλά είναι να συνδράμουνε τον Όμιλο”, “ενημερώθηκε και ο Πρωθυπουργός” αναφέρει ο πρώην διευθυντής της εταιρείας, κάνοντας επίσης λόγο για “ενημέρωση” του
προέδρου της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, αλλά και του Αντιπροέδρου αυτής.

“Κύριε Τζώρτζη, θα ήθελα να σας ενημερώσω για τα σημερινά αποτελέσματα της κινητοποίησης μας. Η οδηγία από ψηλά είναι να συνδράμουνε τον Όμιλο. Αυτή είναι η θέση του Μαξίμου. Ενημερώθηκε και ο Πρωθυπουργός. Ο κος Μπαλαούρας έστειλε μήνυμα στον κο Γκότση και του ανέφερε την κατάσταση. Προσωπική επικοινωνία έγινε με τον Αντιπρόεδρο από τον κο Λαζαρίδη. Είπε και ο κος Τρουλίνος να μην βγει Ανακοίνωση και να πάμε στις 1615 για να συζητήσουμε μαζί τους για να έχουμε μία κοινή γραμμή (αυτοί και εμείς). Ότι και να τους πουν στην επιτροπή μπορούμε να επέμβουμε”, αναφέρεσαι σε email που εστάλη στις 9 Μαίου 2018 από το στέλεχος της εταιρείας στον γιο του ιδρυτή της Folli Follie.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με την έκθεση της PwC που διενεργούσε διαχειριστικό έλεγχο στην εταιρεία Folli Follie, εμπλέκονται στην σκανδαλώδη υπόθεση δύο πρώην υπουργοί και δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Πρόκειται για πρώην υπουργούς και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, τους κ. Φλαμπουράρη, Χαρίτση, Μπαλαούρα και Αραχωβίτη και για μια υπόθεση που όπως φαίνεται παίρνει τον δρόμο για την βουλή προκαλώντας σφοδρές πολιτικές αντιπαραθέσεις.

Οι εν λόγω πολιτικοί, τα ονόματα των οποίων αποκαλύφθηκαν, φέρονται να έδειχναν ιδιαίτερο ενδιαφέρον είτε για να επιτευχθεί πάγωμα της υπόθεσης, είτε για να βάλουν φρένο σε εν εξελίξει διαδικασίες. 

Στην πολυσέλιδη έκθεση της PwC γίνονται αναφορές στο περιεχόμενο ηλεκτρονικών αρχείων που βρέθηκαν και κατασχέθηκαν σε υπολογιστές εργαζομένων της εταιρείας, τα οποία και εμπλέκουν τους παραπάνω πρώην υπουργούς και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Γρήγορα ήταν τα αντανακλαστικά των “γαλάζιων” στελεχών στα σχετικά δημοσιεύματα, τα οποία μέσω ανακοίνωσης της Νέας Δημοκρατίας τονίζουν ότι από τα ηλεκτρονικά μηνύματα προκύπτει ότι τα συγκεκριμένα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ προσπαθούσαν να ευνοήσουν την Folli-Follie τον Μάιο του 2018- την περίοδο δηλαδή που όλοι αναρωτιόντουσαν για ποιο λόγο καθυστέρησε η αναστολή διαπραγμάτευσης της μετοχής της εταιρείας από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και ενώ ήδη είχε αποκαλυφθεί το μεγάλο σκάνδαλο», υποστηρίζουν χαρακτηριστικά.

Ακριβώς εκείνη την περίοδο μάλιστα -σημειώνουν στην ίδια ανακοίνωση οι της Νέας Δημοκρατίας- που το σκάνδαλο της Folli-Follie είχε λάβει διεθνείς διαστάσεις διασύροντας τη χώρα, βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στις 29 Μαϊου του 2018 κατέθεταν τροπολογία, η οποία τελικά έγινε δεκτή από τον αρμόδιο υπουργό κι ευνοούσε την εταιρεία. Φαίνεται ότι για κάποιους νταραβεριτζήδες της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ προείχαν οι ανάγκες του ‘μαγαζιού’ και των φίλων του” ανέφερ μεταξύ άλλων η πρώτη επίσημη αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας με την οποία καλούσαν τον ΣΥΡΙΖΑ να δώσει απαντήσεις.

Αγωγές και μηνύσεις 

H αξιωματική αντιπολίτευση απαντώντας στη φερόμενη εμπλοκή πρώην υπουργών και βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, διά στόματος Αλέκου Φλαμπουράρη προανήγγειλε αγωγές και μηνύσεις, κάνοντας λόγο για “χυδαίες προσπάθειες αντιπερισπασμού” από την κυβέρνηση.

 Οργισμένη ήταν και η αντίδραση του Μάκη Μπαλαούρα, βουλευτή Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ. 

“Για μία ακόμη φορά η Νέα Δημοκρατία επιχειρεί να σπιλώσει το όνομά μου, το κόμμα μου και την πολιτική μου διαδρομή. Οι υπόνοιες και οι έωλοι και συκοφαντικοί ισχυρισμοί σε βάρος μου θα τεθούν στην κρίση της Δικαιοσύνης, η οποία και στο παρελθόν σε αντίστοιχες επιθέσεις με δικαίωσε. Ουδέποτε παρεμπόδισα τον έλεγχο της υπόθεσης Folli Follie. Ουδέποτε επεδίωξα οποιοδήποτε προσωπικό όφελος από οποιαδήποτε δραστηριότητα και ιδίως κοινοβουλευτική, όπως αφήνεται συκοφαντικά να εννοηθεί. Και φυσικά, ουδέποτε έλαβα ούτε μισό ευρώ με οποιοδήποτε αντάλλαγμα, όπως επίσης συκοφαντικά αφήνεται να εννοηθεί”, σημειώνει. 

“Με νέα τρομακτικά ψεύδη προσπαθούν να πλήξουν τον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία και εμένα προσωπικά. Αυτό που υπεύθυνα δηλώνω είναι ότι καμία σχέση δεν είχα, ούτε έχω με την υπόθεση της FOLLI – FOLLIE. Δεν γνωρίζω κανένα από τα πρόσωπα της επιχείρησης και καμία επικοινωνία δεν είχα με κανέναν εξ’ αυτών, ούτε καν εκ του θεσμικού μου ρόλου” δηλώνει ο πρώην υπουργός Επικρατείας Αλ. Φλαμπουράρης.

“Η λάσπη που προσπαθούν να μου ρίξουν θα γυρίσει πίσω σε όλους όσους το επιδιώκουν. Οι αγωγές και μηνύσεις που ακολουθούν είμαι σίγουρος ότι θα τιμωρήσουν αυστηρά τους συκοφάντες και θα λάμψει η αλήθεια”, καταλήγει.

 Ανάλογη η αντίδραση και του Αλ. Χαρίτση. “Δηλώνω κατηγορηματικά ότι ουδεμία σχέση είχα ή έχω με την εν λόγω εταιρεία και ουδέποτε είχα επαφή με τους διοικούντες ή εργαζόμενους σε αυτήν. Η οποιαδήποτε αναφορά στο όνομά μου είναι συκοφαντική για το πρόσωπό μου και θα λάβει την δέουσα νόμιμη απάντηση”, αναφέρει. 

Ο τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Στ. Αραχωβίτης, δηλώνει κατηγορηματικά ότι ουδεμία σχέση έχει με “τα περίεργα δημοσιεύματα που διαρρέουν τις τελευταίες ώρες ανώνυμες πηγές. Ουδέποτε είχα επαφή με κάποιο μέλος της οικογένειας των ιδιοκτητών και φυσικά ουδέποτε παρενέβην με τον οποιονδήποτε τρόπο στην υπόθεση. Κάθε αναφορά στο όνομά μου είναι συκοφαντική και δεν θα μείνει αναπάντητη”, υποστηρίζει. 

 “Κανένα στέλεχος της κυβέρνησης ή βουλευτής του δεν παρακώλυσε ποτέ τον έλεγχο για το σκάνδαλο της folli-follie” αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ στην ανακοίνωσή του. Όσον αφορά την τροπολογία “την οποία ‘ανακάλυψε’ η ΝΔ, δεν σχετίζεται σε καμία περίπτωση με τις διαδικασίες ελέγχου της υπόθεσης. Αφορά στη διάθεση προϊόντων σε καταστήματα αφορολόγητων ειδών και συγκεκριμένα στο καθεστώς πώλησης αφορολογήτων ειδών. Ακριβώς για αυτό το λόγο η συγκεκριμένη τροπολογία είχε υπερψηφιστεί το 2018 τόσο από τη Ν.Δ. όσο και από τη Δημοκρατική Συμπαράταξη, το Ποτάμι και την Ένωση Κεντρώων. Η Νέα Δημοκρατία όχι μόνο έχει υπερψηφίσει την επίμαχη τροπολογία, αλλά ως κυβέρνηση στις 29 Μαΐου 2020, ακριβώς δύο χρόνια μετά, με το νόμο της 4690/2020 που κύρωσε Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου για τον κορωνοϊό και συγκεκριμένα στο άρθρο 19, προέβλεπε νέα παράταση ως το τέλος του 2022 στο καθεστώς πώλησης αφορολογήτων ειδών από καταστήματα αφορολόγητων ειδών στα χερσαία σύνορα της χώρας” καταλήγει ο ΣΥΡΙΖΑ. 

Τέλος, σημειώνεται ότι ο συντάκτης της έκθεσης έκτακτου διαχειριστικού ελέγχου για την υπόθεση της Folli Follie αναφέρει πως δεν έχει καταστεί εφικτό να επιβεβαιώσει τους ισχυρισμούς του ΝΣ (διευθυντής ασφαλείας του Κουτσολιούτσου)  στα επίμαχα email. 

“Παρατίθεται στη συνέχεια στοιχεία από επικοινωνίες, οι οποίες περιλαμβάνονται στα στοιχεία που μας δόθηκαν από την εταιρία στα πλαίσια της διενέργειας του διαχειριστικού ελέγχου. Επισημαίνεται ότι οι επικοινωνίες παρατίθενται για λόγους πληρότητας της επεξεργασίας των στοιχείων που μας δόθηκαν. Αλλά δεν ήταν δυνατόν να επιβεβαιώσουμε την ακρίβειά τους, ούτε εάν τα όσα γεγονότα περιγράφονται πραγματικά, έλαβαν χώρα ή αν ήταν ενέργειες που συζητήθηκαν και ο αποστολέας των επικοινωνιών αναφέρει ως πραγματοποιηθέντα” αναφέρει ο συντάκτης . 

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Αμερική: Γη της υποκρισίας, της καταστολής και της βίας…

Θα χρειαστούν 14 χρόνια για να απομακρυνθούν τα ερείπια από τη Γάζα…

Συνέλαβαν μέλη του DiEM25 και του MERA25 στη Γερμανία

Αθήνα: Διαδήλωση αλληλεγγύης για την Παλαιστίνη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα