ΑΘΗΝΑ
11:09
|
20.04.2024

Μετά την ταχεία αύξηση των περιπτώσεων COVID-19 σε περιοχές της νοτιοανατολικής Αγγλίας, εκ των οποίων μεγάλο μέρος ανήκει σε μια νέα μετάλλαξη του ιού, η […]

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μετά την ταχεία αύξηση των περιπτώσεων COVID-19 σε περιοχές της νοτιοανατολικής Αγγλίας, εκ των οποίων μεγάλο μέρος ανήκει σε μια νέα μετάλλαξη του ιού, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε σύσταση για μια συντονισμένη προσέγγιση στα μέτρα που αφορούν στα ταξίδια και τις μεταφορές.

Η σύσταση βασίζεται σε αυτή του Συμβουλίου της 13ης Οκτωβρίου σχετικά με μια συντονισμένη προσέγγιση για την ελεύθερη κυκλοφορία ως απάντηση στην πανδημία COVID-19 και σε άλλα βήματα που ενέκρινε η Κομισιόν τους τελευταίους μήνες, ιδίως την ανακοίνωση για τις πράσινες λωρίδες.

Παρόλο που είναι σημαντικό να ληφθούν γρήγορα προσωρινά προληπτικά μέτρα για τον περιορισμό της περαιτέρω εξάπλωσης του νέου στελέχους του ιού και όλα τα μη απαραίτητα ταξίδια προς και από το Ηνωμένο Βασίλειο θα πρέπει να αποθαρρύνονται, θα πρέπει να διευκολύνονται τα απαραίτητα ταξίδια και η διέλευση των επιβατών.

Οι απαγορεύσεις πτήσεων και τρένων θα πρέπει να σταματήσουν δεδομένης της ανάγκης διασφάλισης ουσιαστικών ταξιδιών και αποφυγής διακοπών της αλυσίδας εφοδιασμού.

Γαλλία και Ηνωμένο Βασίλειο προσπαθούν να βρουν μια λύση για να βρεθεί μια λύση με τις χιλιάδες ακινητοποιημένες νταλίκες και φορτηγά στο Κεντ της νότιας Αγγλίας, οι οποίες περιμένουν το “πράσινο φως” για να μπορέσουν να διασχίσουν τη Μάγχη. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, δέχθηκε πρόταση των Βρετανών για τη διενέργεια γρήγορων τεστ κορονοϊού στους οδηγούς των φορτηγών και όχι μοριακών, των οποίων τα αποτελέσματα αργούν. Στο μεταξύ σύμφωνα με τη βρετανική ταμπλόιντ The Sun ο πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Μπόρις Τζόνσον αναμένεται να δώσει εντολή για ανάπτυξη στρατιωτών στην περιοχή του Κεντ, οι οποίοι θα αναλάβουν τη διενέργεια των τεστ στους εκατοντάδες εγκλωβισμένους οδηγούς των φορτηγών.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η κωμικοτραγική κατάσταση του Ισραήλ

Νέα κεφαλή για πυραύλους Κρουζ δοκίμασε η Βόρεια Κορέα

Μπιενάλε: Το Περίπτερο του Ισραήλ κλείνει για τους ομήρους αλλά όχι για τους νεκρούς Παλαιστίνιους

Στο Ντονιέτσκ βρέθηκε νεκρός ο Ράσελ Μπέντλεϊ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα