ΑΘΗΝΑ
00:07
|
20.04.2024
Χιλιάδες διαδηλωτές παραμένουν επί ώρες στους δρόμους απαιτώντας την άμεση παραίτηση του πρωθυπουργού που τον κατηγορούν για προδοσία.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Επικίνδυνα τεταμένη είναι από νωρίς σήμερα το απόγευμα η κατάσταση στην πρωτεύουσα της Αρμενίας, Γερεβάν, καθώς εντείνονται οι κινητοποιήσεις που έχουν ξεκινήσει εδώ και βδομάδες χιλιάδες πολίτες με κεντρικό σύνθημα την παραίτηση του πρωθυπουργού και την προκήρυξη εκλογών.

Πάνω από 10.000 διαδηλωτές που έχουν συγκεντρωθεί στην κεντρική πλατεία της Δημοκρατίας στο κέντρο της πρωτεύουσας απαιτούν την άμεση παραίτηση του πρωθυπουργού Νικόλ Πασινιάν και της κυβέρνησής του με αφορμή την ταπεινωτική συμφωνία εκεχειρίας που υπέγραψε στις 10 Νοέμβρη μετά από 44 μέρες σφοδρών συγκρούσεων με τον στρατό του Αζερμπαϊτζάν στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ.

Μεγάλο μέρος των διαδηλωτών έχει καταλάβει κυβερνητικά κτίρια, έχει στήσει μπλόκα σε κεντρικούς δρόμους και σκηνές στην Πλατεία της Δημοκρατίας διαβεβαιώνοντας ότι θα ξενυχτίσουν περιμένοντας την παραίτηση του πρωθυπουργού.

Ο εκπρόσωπος του κόμματος «Ντασνακτσουτιούν» Ισχάν Σαγκατελιάν, είπε επίσης ότι η αντιπολίτευση καλεί την κοινοβουλευτική πλειοψηφία, που εκπροσωπείται από το κόμμα «Το βήμα μου» σε συνάντηση για να συζητήσουν τρόπους εξόδου από την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί.

Οι οπαδοί της αντιπολίτευσης ζητούν από τον Πασινιάν να παραιτηθεί καθώς θεωρούν ότι δεν χειρίσθηκε σωστά την διάρκειας έξι εβδομάδων αιματηρή σύγκρουση που έλαβε χώρα στον θύλακα του Ναγκόρνο-Καραμπάχ και τις γύρω περιοχές, και η οποία έληξε με μια εκεχειρία που επιτεύχθηκε με την μεσολάβηση της Ρωσίας και με μεγάλα εδαφικά οφέλη για το Αζερμπαϊτζάν.

Το Σάββατο χιλιάδες Αρμένιοι πραγματοποίησαν πορεία της οποίας ηγείτο ο Πασινιάν προς το στρατιωτικό κοιμητήριο Γιεραμπλούρ για να αποτίσουν φόρο τιμής στους στρατιώτες που σκοτώθηκαν στις εχθροπραξίες που έλαβαν χώρα στο Ναγκόρνο Καραμπάχ.

Στη σημερινή κεντρική συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Γερεβάν ακούστηκαν ξανά πολλά συνθήματα με την κατηγορία της προδοσίας σε βάρος του πρωθυπουργού.

Νωρίτερα πληροφορίες ορισμένων τοπικών ΜΜΕ ανέφεραν πως παραιτήθηκε ο υποδιοικητής των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας της χώρας.

Image

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Στο Ντονιέτσκ βρέθηκε νεκρός ο Ράσελ Μπέντλεϊ

Άδεια για την ιδιωτική σχολή ιατρικής στην Αθήνα από την Επιτροπή Ανταγωνισμού

Νεαρός αυτοπυρπολύθηκε έξω από το δικαστήριο που δικάζει τον Τραμπ

Εργασιακό Γολγοθά αντιμετωπίζουν οι νέοι εργαζόμενοι λέει έρευνα του Eteron

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα