ΑΘΗΝΑ
14:27
|
26.06.2024
Σε συμφωνία για τις μελλοντικές τους σχέσεις φαίνεται πως κατέληξαν αργά απόψε οι διαπραγματευτές Ηνωμένου Βασιλείου και ΕΕ μετά από μαραθώνιες διαπραγματεύσεις περίπου 10 μηνών.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σε συμφωνία για τις μελλοντικές τους σχέσεις φαίνεται πως κατέληξαν αργά απόψε οι διαπραγματευτές  Ηνωμένου Βασιλείου και ΕΕ μετά από μαραθώνιες διαπραγματεύσεις περίπου 10 μηνών υποστηρίζουν πληροφορίες του αμερικανικού δικτύου Bloomberg.

Οι διαπραγματευτικές ομάδες φέρεται πως επικεντρώνουν την προσοχή τους σε λεπτομέρειες της συμφωνίας που ωστόσο θα αποκτήσει νομική ισχύ μόνο εφόσον εγκριθεί από την κυβέρνηση του Βρετανού πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον και την Ευρωπαϊκή ΄Ένωση και τις κυβερνήσεις των χωρών-μελών και το ευρωκοινοβούλιο.

Αυτό σημαίνει πως έως τότε ελλοχεύει ο κίνδυνος κάτι να πάει στραβά και να σκαλώσει η ολοκλήρωση της διαδικασίας για να τεθεί η συμφωνία σε ισχύ.

Το κλειδί για την επίτευξή της φαίνεται πως κρατά η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν που είχε αναλάβει από χτες το βάρος της διαπραγματευτικής διαδικασίας σε συνεχή επαφή με τις κυβερνήσεις της Βρετανίας και των χωρών της ΕΕ.

Η εξέλιξη που συνέβαλε στην επίτευξη της βασικής συμφωνίας δεν έγινε άμεσα γνωστή. Ωστόσο τα πιο μεγάλα εμπόδια είχαν προβάλει τα ζητήματα που αφορούν τα δικαιώματα αλιείας χωρών της ΕΕ στα βρετανικά εγχώρια ύδατα και συνιστούν μπίζνες με τζίρο εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ ετησίως.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Τζούλιαν Ασάνζ είναι ελεύθερος

Συμφώνησε να παραδεχτεί την ενοχή του για την κατηγορία τής κατασκοπείας και θα επιστρέψει στην Αυστραλία μετά από την πολύχρονη καταδίωξη που υπέστη.
ΣΥΝΑΦΗ

Μήνυμα Μητσοτάκη προς ΚΟ της Νέας Δημοκρατίας: Λιγότερα λάθη, περισσότερη προσπάθεια

Ρωσία: Δεν αναγνωρίζει τα εντάλματα σύλληψης κατά Σοϊγκού και Γερασίμοφ

Το πενθήμερο, πέθανε! Ζήτω η ανάπτυξη!

Νορβηγικό συνταξιοδοτικό ταμείο γυρίζει την πλάτη στην Caterpillar λόγω Γάζας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα