ΑΘΗΝΑ
11:51
|
26.04.2024
Ελπίζει σε νέο ξεκίνημα των σχέσεων με ΗΠΑ και ΕΕ θεωρώντας ότι η Τουρκία αντιμετωπίζεται με «δύο μέτρα και σταθμά».
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ποια είναι η ευχή του προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για το 2021; Να γυρίσει μία «νέα σελίδα» στις σχέσεις με τις ΗΠΑ και την ΕΕ παρότι επιμένει πως η χώρα του αντιμετωπίζεται από τους συμμάχους της σε ΝΑΤΟ και ΕΕ «με δύο μέτρα και σταθμά»…

Μιλώντας σήμερα στην κοινοβουλευτική ομάδα του κυβερνώντος κόμματος ΑΚΡ ο πρόεδρος Ερντογάν τόνισε πως η Τουρκία στοχοποιήθηκε με κυρώσεις επειδή αντιμετωπίζεται με «δύο μέτρα και σταθμά» τόσο σε ό,τι αφορά τις κινήσεις της στην Ανατολική Μεσόγειο, όσο και σε ό,τι αφορά την απόκτηση των ρωσικών πυραύλων S-400.

«Ευχόμαστε η ΕΕ να απαλλαχθεί από την στρατηγική τυφλότητα που την πλήττει το συντομότερο δυνατόν» είπε, ενώ αναφερόμενος στον νεοεκλεγέντα πρόεδρο των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, τόνισε: «Νομίζω πως ο Μπάιντεν θα δείξει την απαραίτητη σημασία στις σχέσεις ΗΠΑ-Τουρκίας». Εκτίμησε πως η χώρα του δεν βλέπει άλλη εναλλακτική από τη «βαθιά ριζωμένη πολυμερή πολιτική, οικονομική και στρατιωτική συνεργασία με τις ΗΠΑ».

«Η Τουρκία δεν έχει την πολυτέλεια να γυρίζει την πλάτη της, είτε στην Δύση, είτε στην Ανατολή. Ενώ διατηρεί καλές σχέσεις με τις ΗΠΑ και την Ευρώπη, δεν μπορεί να αγνοεί την Αφρική και την Ασία».

Δεν παρέλειψε επίσης να καταδικάσει τη σημερινή απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου με την οποία ζητεί  την άμεση αποφυλάκιση του Κούρδου πολιτικού ηγέτη Σελαχατίν Ντεμιρτάς.  «Είναι μία απολύτως πολιτική απόφαση…Να ζητείται η απελευθέρωση εκείνου που είναι υπεύθυνος για τον θάνατο 39 συμπολιτών μας συνιστά πολιτική δύο μέτρων και δύο σταθμών, είναι υποκρισία» είπε χαρακτηριστικά.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ιερώνυμος: Δεν κάνουμε ούτε αυτό που θα μας πει ο κ. Βελόπουλος ούτε οποιασδήποτε πολιτικός

Η ByteDance δεν υποχωρεί στις πιέσεις των ΗΠΑ για πώληση του TikTok

Με τον Ιερώνυμο ο Μητσοτάκης, στα νησιά ο Κασσελάκης

Νέος γύρος ελληνοτουρκικών συνομιλιών στην Κωνσταντινούπολη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα