ΑΘΗΝΑ
11:25
|
15.11.2024
Τρίτη απ' το τέλος η Ελλάδα, στη μακρά λίστα των 53 χωρών της χαρτογράφησης του Bloomberg.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το Bloomberg χαρτογραφώντας τα μεγέθη που προκύπτυυν από τις στατιστικές έρευνες για την Covid-19, δημιούργησε έναν νέο παγκόσμιο χάρτη με τις καλύτερες και τις χειρότερες χώρες για να ζει κανείς εν καιρώ πανδημίας.

Τα συμπεράσματα του πρακτορείου, είναι αποκαρδιωτικά καθώς καταρρίπτουν την ειδυλλιακή εικόνα που είχε προβάλει η χώρα κατά το πρώτο διάστημα της πανδημίας, κατατάσσοντάς την πλέον τρίτη απ’ το τέλος, στη μακρά λίστα των 53 χωρών της χαρτογράφησης.

Αν, λοιπόν, η Νέα Ζηλανδία είναι η καλύτερη χώρα για να ζεις στην εποχή του κορονοϊού, η Ελλάδα είναι η 50ή, ένα αρνητικό ρεκόρ που αντικατοπτρίζει αφενός την υψηλή θνησιμότητα, τη μεταδοτικότητα, τη διασπορά αλλά και τη σοβαρότητα των Covid περιστατικών και αφετέρου, τον σκληρό τρόπο με τον οποίο επηρεάζεται η ποιότητα ζωής των πολιτών, λόγω της αυστηρότητας των μέτρων αλλά και της οικονομικής κρίσης που αυτά συνεπάγονται.

Το πρακτορείο λαμβάνει υπόψη του μία σειρά από δείκτες οι οποίοι καθορίζουν την ποιότητα αλλά και τα ποσοτικά δεδομένα που χαρακτηρίζουν τον τρόπο ζωής σε 53 χώρες σε όλο τον κόσμο κατά τη διάρκεια αυτής της κρίσης.

Η μελέτη σημειώνει τις επιδόσεις κάθε χώρας καθ’ όλη τη διάρκεια της πανδημίας, εστιάζοντας στον τρόπο αντιμετώπισης των προβλημάτων κατά τη διάρκεια του δεύτερου κύματος που έχει πλήξει την ανθρωπότητα.

Σημειώνεται ότι οι χώρες που περιλαμβάνονται στην έρευνα έχουν ΑΕΠ άνω των 200 δισεκατομμυρίων ευρώ. 

H κατάταξη της Ελλάδας στη λίστα του Bloomberg

Λαμβανομένου υπόψη πως η επικαιροποίηση των στατιστικών στοιχείων και των συμπερασμάτων πραγματοποιήθηκε την 21η Δεκεμβρίου, η Ελλάδα σημειώνει το αρνητικότερο ρεκόρ μεταξύ των ευρωπαϊκών χωρών ως προς τη θνησιμότητα επί των κρουσμάτων Covid-19 και σε αναλογία με τον πληθυσμό της, ενώ σε πολύ αρνητικά ύψη βρίσκονται και τα άλλα δεδομένα, ποιοτικά και ποσοτικά, που αφορούν στη μεταδοτικότητα, τη διασπορά και τη σοβαρότητα των περιστατικών.

Οι πίνακες που παρουσιάζονται στη συνέχεια αποτυπώνουν την αρνητικότητα των στοιχείων που αφορούν στη διαχείριση της πανδημίας στην Ελλάδα σε σχέση με τον τρόπο με τον οποίο οι πολίτες βιώνουν την πανδημία και την αυστηρότητα των μέτρων που επηρεάζουν την ποιότητα της ζωής τους.

Πρώτη στη θνησιμότητα η Ελλάδα
Η αυστηρότητα του lockdown
H κινητικότητα των πολιτών

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

10 νεκροί από φωτιά σε οίκο ευγηρίας στην Ισπανία

Ισραήλ: Η γενική εισαγγελέας ζητά επανεξέταση της θέσης του Μπεν-Γκβιρ ως Υπουργό

Σεισμός 4,9 Ρίχτερ στην Τουρκία

«Κατοικία: από μέσο κερδοσκοπίας σε ανθρώπινο δικαίωμα» – Εκδήλωση του ΜέΡΑ25

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα