ΑΘΗΝΑ
12:56
|
26.06.2024
Έφτασε τα 644 γκολ με τη Μπαρτσελόνα και είναι πλέον ο ποδοσφαιριστής με τα περισσότερα γκολ για έναν και μόνο σύλλογο.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Χθες το βράδυ (Τρίτη 22/12), στην νίκη της Μπαρτελόνα με 3-0 επί της Βιγιαρεάλ, ο Λιονέλ Μέσι κατέρριψε ένα ιστορικό ρεκόρ που μέχρι πριν από μερικά χρόνια έμοιαζε απλησίαστο.

Ο Αργεντινός έκλεισε το σκορ στην αναμέτρηση, πετυχαίνοντας το 644ο του γκολ με τη φανέλα της Μπαρτσελόνα. Με αυτό το τέρμα έγινε ο ποδοσφαιριστής που έχει πετύχει τα περισσότερα γκολ με έναν και μόνο σύλλογο στην ιστορία του ποδοσφαίρου.

Για να το καταφέρει αυτό ο Μέσι, χρειάστηκε να ξεπεράσει το ρεκόρ του Βραζιλιάνου Πελέ, ο οποίος είχε πετυχει 643 γκολ σε 19 σεζόν για την Σάντοςν μεταξύ 1956 και 1974. Το ρεκόρ του Πελέ είχε σημειωθεί σε μια εποχή που ήταν συνηθέστερο για τους ελίτ ποδοσφαιριστές να παραμένουν στον ίδιο σύλλογο για όλη ή σχεδόν όλη την καριέρα τους.

Αυτό είναι που κάνει το συγκεκριμένο επίτευγμα του Μέσι να ξεχωρίζει από τα δεκάδες άλλα ρεκόρ που έχει καταρρίψει στην καριέρα του. Όπως σημείωσε ο ίδιος στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram, “Όταν άρχισα να παίζω ποδόσφαιρο δεν σκέφτηκα ποτέ ότι θα έσπαγα ένα ρεκόρ. Και ακόμη περισσότερο  αυτό που πέτυχα σήμερα, που κατείχε ο Pele. Το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να ευχαριστήσω όλους όσοι με βοήθησαν αυτά τα χρόνια, τους συμπαίκτες μου, την οικογένειά μου, τους φίλους μου και όλους όσοι με στηρίζουν κάθε μέρα”.

View this post on Instagram

A post shared by Leo Messi (@leomessi)

Ο Μέσι, ο οποίος σημείωσε το πρώτο του γκολ για τη Μπαρτσελόνα το 2005, το καλοκαίρι βρέθηκε πολύ κοντά στην έξοδό του από τον σύλλογο, με το ενδεχόμενο της αποχώρησής του να παραμένει ανοικτό, αφού από τον Ιανουάριο θα είναι σε θέση να διαπραγματευτεί με άλλους συλλόγους μια ελεύθερη μετεγγραφή.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Τζούλιαν Ασάνζ είναι ελεύθερος

Συμφώνησε να παραδεχτεί την ενοχή του για την κατηγορία τής κατασκοπείας και θα επιστρέψει στην Αυστραλία μετά από την πολύχρονη καταδίωξη που υπέστη.
ΣΥΝΑΦΗ

Πυρκαγιές στον Ασπρόπυργο και στη Λακωνία

Βίαιη προσαγωγή ανήλικου προσφυγόπουλου στο Θησείο

Νορβηγικό συνταξιοδοτικό ταμείο γυρίζει την πλάτη στην Caterpillar λόγω Γάζας

Tesla: Τέταρτη ανάκληση των φουτουριστικών οχημάτων Cybertruck

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα