ΑΘΗΝΑ
00:17
|
07.07.2024
Με τον πρώην πρόεδρο του Ιράκ, Σαντάμ Χουσείν, παρομοίασε τον Αμερικανό ομόλογό του Ντόναλντ Τραμπ ο Ιρανός πρόεδρος προβλέποντας πως θα έχει άσχημο τέλος...
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Με τον θανόντα πρώην πρόεδρο του Ιράκ, Σαντάμ Χουσείν, παρομοίασε σήμερα τον Αμερικανό ομόλογό του Ντόναλντ Τραμπ ο Ιρανός πρόεδρος Χασάν Ροχανί.

«Στην πρόσφατη ιστορία του Ιράν, χρειάστηκε δύο φορές να αντιμετωπίσουμε δύο τρελούς… τον (Ντόναλντ) Τραμπ και τον Σαντάμ» δήλωσε χαρακτηριστικά, και εξήγησε: Ο ένας ενέπλεξε το Ιράν σε ένα στρατιωτικό πόλεμο (1980-88), ο άλλος σε έναν οικονομικό.

Μιλώντας στην κρατική τηλεόραση ο Ιρανός πρόεδρος προέβλεψε ότι ο Αμερικανός ομόλογός του θα έχει άσχημο τέλος.

«Ο Σαντάμ εκτελέστηκε για τα εγκλήματά του… Και η μοίρα του Τραμπ δεν πρόκειται να είναι πολύ καλύτερη» τόνισε, προσθέτοντας πως στο τέλος, το Ιράν βγήκε νικηφόρο και στους δύο πολέμους. Όπως ανέφερε ο Σαντάμ Χουσεΐν δεν κατόρθωσε να καταλάβει το νότιο και νοτιοδυτικό τμήμα του Ιράν, ούτε ο Τραμπ μπόρεσε να επιβάλει τα σχέδιά του για αλλαγή καθεστώτος…

Επιχείρησε στη συνέχεια μία σύγκριση των επιπτώσεων του οκταετούς ιρανο-ιρακινού πολέμου με τις επιπτώσεις των αμερικανικών κυρώσεων επί κυβέρνησης Τραμπ στο Ιράν, εκτιμώντας πως οι κυρώσεις του Τραμπ ήταν “ακόμη χειρότερες”.

Παρόλα αυτά εμφανίστηκε αισιόδοξος σε σχέση με τον επόμενο πρόεδρο των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, ελπίζοντας πως θα επαναφέρει τις ΗΠΑ στην διεθνή συμφωνία του 2015 για το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα και θα άρει τις κυρώσεις εις βάρος του Ιράν.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η έξυπνη Λεπέν και η AfD: Όχι τόσο κοντά

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: «Η δημόσια τηλεόραση δεν είναι και δεν πρέπει να είναι τσιφλίκι της κυβέρνησης»

Βρετανία: Ο νεοεκλεγείς πρωθυπουργός Κιρ Στάρμερ επιβεβαίωσε το τέλος του σχεδίου Ρουάντα

Πετρέλαιο: Εβδομαδιαία αύξηση τιμών, ελπίδες για ζήτηση, ανησυχία για προσφορά

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα