ΑΘΗΝΑ
23:57
|
05.07.2024
Η αδυναμία της βουλής να ψηφίσει τον προϋπολογισμό του 2020 οδηγεί, όπως αναμενόταν, το Ισραήλ σε νέες εκλογές.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Διαλύθηκε λίγο μετά τα μεσάνυχτα Τρίτης προς Τετάρτη η ισραηλινή βουλή (Κνέσετ) καθώς έληξε η προθεσμία έγκρισης του προϋπολογισμού για το 2020 και μαζί της η διάρκεια “ζωής” της συγκυβέρνησης του πρωθυπουργού και αρχηγού του Λικούντ, Μπέντζαμιν Νετανιάχου, με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, υπουργό Άμυνας και ηγέτη του κεντροδεξιού Γαλανόλευκου μπλοκ, Μπένι Γκαντς.

Ως εκ τούτου ανοίγει ο δρόμος για τη διεξαγωγή των τέταρτων (σε δύο χρόνια) εκλογών σε 90 ημέρες με πιθανότερη ημερομηνία την 23η Μαρτίου 2021. Δεν αποκλείεται ωστόσο και διαφορετική ημερομηνία εφόσον την εγκρίνει η πλειοψηφία των μελών της Κνέσετ.

Οι βασικοί πολιτικοί αντίπαλοι του πρωθυπουργού και αρχηγού του δεξιού κόμματος Λικούντ, Μπέντζαμιν Νετανιάχου, δεν αναμένεται να αναδειχθούν από τους κόλπους κεντροαριστερών κομμάτων αλλά από τη δεξιά παράταξη πρώην στελεχών του Λικούντ.

Μεταξύ αυτών είναι ο πρώην υπουργός Γκιντόν Σάαρ που πριν μερικές βδομάδες αποχώρησε από το Λικούντ και δημιούργησε το δικό του κόμμα που το ονόμασε “Νέα Ελπίδα” με μοναδικό στόχο τον εκτοπισμό του Μπέντζαμιν Νετανιάχου από την εξουσία.

Πιθανός ισχυρός πολιτικός αντίπαλος απέναντι στον Ισραηλινό πρωθυπουργό μπορεί να αποτελέσει και ο αρχηγός του υπερορθόδοξου κόμματος Γιαμίνα του (πρώην υπουργού) Ναφτάλι Μπένετ.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Βρετανία: Ποια η σύνθεση της νέας κυβέρνησης του Στάρμερ

Χειμάρρα: Στις 4 Αυγούστου εκλογές μετά την καθαίρεση Μπελέρη

Καστοριά: Ιδρύεται σχολή Αστυφυλάκων

Συγχαρητήρια Ανδρουλάκη- Κασσελάκη στον Κιρ Στάρμερ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα