ΑΘΗΝΑ
18:29
|
08.05.2024
Εκτιμάται πως η συμφωνία θεμελειώνει "μία νέα δυνατή εταιρική σχέση" μεταξύ ΗΒ και ΕΕ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την επίτευξη συμφωνίας για τις μελλοντικές σχέσεις του Ηνωμένου Βασιλείου (ΗΒ) με την Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ) από την Πρωτοχρονιά του 2021 χαιρέτισε απόψε το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών.

Στην ανακοίνωση εκτιμάται πως η εξέλιξη θεμελειώνει “μία νέα δυνατή εταιρική σχέση” μεταξύ ΗΒ και ΕΕ ενώ εκφράζονται ευχαριστίες προς την πρόεδρο της Κομισιόν της ΕΕ, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και τον επικεφαλής διαπραγματευτών της ΕΕ, Μισέλ Μπαρνιέ, για το ρόλο που έπαιξαν στην επίτευξη της συμφωνίας.

Χαιρετίζουμε την επίτευξη συμφωνίας, επί της αρχής, μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Ηνωμένου Βασιλείου αναφορικά με τη μελλοντική σχέση μετά το τέλος της μεταβατικής περιόδου.

“Προσβλέπουμε στην εφαρμογή της συμφωνίας και την ενδυνάμωση των σχέσεων μεταξύ της Ελλάδας, καθώς και της Ευρωπαϊκής Ένωσης με το Ηνωμένο Βασίλειο” επισημαίνεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.

Ικανοποίηση για την επίτευξη της συμφωνίας εξέφρασε νωρίτερα και ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Με ανάρτησή του στο Τουίτερ συνεχάρη την πρόεδρο της Κομισιόν και τον επικεφαλής διαπραγματευτών Μισέλ Μπαρνιέ για τη συμβολή τους στο κλείσιμο της συμφωνίας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Βρήκαν νέο ομαδικό τάφο στο νοσοκομείο Αλ Σίφα της Γάζας

Πιερρακάκης στο Βατικανό: Απαράδεκτη απόφαση η μετατροπή της Μονής της Χώρας σε τζαμί

Ζελένσκι: Στέλνει κατάδικους να πολεμήσουν-Ποινές στους ανυπότακτους

Ε.Ε: Εγκρίθηκε το σχέδιο για χρηματοδότηση του Κιέβου μέσω των δεσμευμένων ρωσικών κεφαλαίων

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα