ΑΘΗΝΑ
06:02
|
24.04.2024
Εθνικιστικές ακρότητες από τους σχισματικούς της Ουκρανίας, που φαίνεται να σχεδιάζουν την κατάργηση της σλαβονικής ως εκκλησιαστικής γλώσσας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Με εθνικιστικές και ακραίες αφίσες γέμισε το Κιέβο ο επικεφαλής της σχισματικής «εκκλησίας» της Ουκρανίας, Επιφάνιος, εν όψει των εορτών, με τις οποίες ζητεί από το λαό της Ουκρανίας να «προσεύχεται στη δική του γλώσσα». Οι αφίσες, έχουν γεμίσει την πόλη και εμφανίζονται σε στάσεις λεωφορείων, πλατείες, γήπεδα και κάθε χώρο λαϊκής συγκέντρωσης, αφήνοντας ανοικτό και το ζήτημα του τεράστιου κόστους μιας τέτοιας εκστρατείας, λίγες εβδομάδες μάλιστα μετά τη δήλωση του πρωθυπουργού της Ουκρανίας, από το Φανάρι, ότι το κράτος ενισχύει οικονομικά το συγκεκριμένο μόρφωμα. 

O σχισματικός Επιφάνιος, παραδέχθηκε έμμεσα ο ίδιος αυτή τη διασύνδεση, σε δηλώσεις του στο κανάλι 24 της Ουκρανίας, τόνισε ότι η χρηματοδότηση της «εκκλησίας» του είναι αναγκαία, καθώς «δε θα μπορούσε να επιζήσει χωρίς το Κράτος». «Το κράτος πρέπει να μας ενισχύσει, να μας στηρίξει και να μας προωθήσει.. γιατί ξέρουμε πολύ καλά ότι χωρίς την στήριξη του Ουκρανικού Κράτους δεν μπορούμε να υπάρξουμε».

Στις αφίσες που καλούν στη χρήση της «ντόπιας γλώσσας» δεν εξηγείται αν ετοιμάζεται για την κατάργηση της παραδοσιακής εκκλησιαστικής σλαβονικής, όσον αφορά τους «πιστούς» του – γνωστά νεοναζιστικά και ακραία εθνικιστικά στοιχεία- ωστόσο ήδη δημοσιογραφικές πηγές το συνδέουν με νέο νόμο που ορίζει ότι από τις 16 Ιανουαρίου 2021 και μετά όλες οι εργασίες του δημοσίου τομέα θα γίνονται αποκλειστικά στην ουκρανική ενώ σύντομα θα πρέπει να προσαρμοστούν ανάλογα και τα εκπαιδευτικά ιδρύματα.  

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Προσαγωγές νεαρών Εβραίων στον προαύλιο χώρο του Αλ Άκσα

Ιερώνυμος για επιθέσεις σε πολιτικούς: Η Εκκλησία δεν εκδικείται

Φραστική επίθεση από ιερέα δέχθηκε η υφυπουργός Μεταφορών, Χριστίνα Αλεξοπούλου

«Άπειρη αξιοπρέπεια»: Η πρόταση του Βατικανού για τα έμφυλα και άλλα κοινωνικά ζητήματα της ύστερης νεωτερικότητας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα