ΑΘΗΝΑ
02:56
|
27.04.2024
Επιβλήθηκαν διοικητικές κυρώσεις και πρόστιμα που ξεπερνούν συνολικά τα 700.000 ευρώ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μέσα στην τελευταία διετία ορισμένες εισπρακτικές εταιρίες ξεπέρασαν τα “εσκαμμένα” προχωρώντας σε εκφοβισμό και εξοργιστικές πιέσεις σε βάρος δανειοληπτών που είχαν καθυστερήσει την αποπληρωμή δόσεων σε δάνεια.

Η συμπεριφορά τους προκάλεσε έντονες αντιδράσεις και διαμαρτυρίες δανειοληπτών που κατέφυγαν στις αρμόδιες αρχές ζητώντας να μπει ένα “φρένο” σε απαράδεκτες πρακτικές.

Σήμερα, σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων αναφέρει πως για τα έτη 2019 και 2020 επιβλήθηκαν σε βάρος τους διοικητικές κυρώσεις και πρόστιμα που ξεπερνούν συνολικά τα 700.000 ευρώ.

Ειδικότερα, στην ανακοίνωση του Υπουργείου Ανάπτυξης, επισημαίνεται πως το 2019 υποβλήθηκαν στη Γενική Γραμματεία Εμπορίου & Προστασίας Καταναλωτή του Υπουργείου Ανάπτυξης & Επενδύσεων 185 καταγγελίες καταναλωτών για παράνομη όχληση από εταιρείες ενημέρωσης οφειλετών και χρηματοπιστωτικά ιδρύματα για ληξιπρόθεσμές οφειλές τους και επιβλήθηκαν 49 διοικητικές κυρώσεις συνολικού ύψους 470.000 ευρώ για παραβάσεις των διατάξεων του ν.3758/2009.

Αντίστοιχα, για το έτος 2020, υποβλήθηκαν 274 καταγγελίες και επιβλήθηκαν 19 διοικητικές κυρώσεις συνολικού ύψους 231.000 ευρώ.

Σε γενικές γραμμές τα πρόστιμα επιβλήθηκαν γιατί οι εισπρακτικές εταιρίες είχαν προβεί σε μία ή περισσότερες από τις ακόλουθες ενέργειες:

• Όχληση οφειλετών πριν την πάροδο των δέκα ημερών από την ημέρα που κατέστη ληξιπρόθεσμη η οφειλή τους.
• Όχληση οφειλετών με κλήσεις σε τηλέφωνο εργασίας.
• ‘Οχληση οφειλετών παρά την ύπαρξη ρύθμισης των οφειλών η οποία τηρείται.
• Παρέκκλιση από τις εντολές του δανειστή.
• Παραπλανητική πληροφόρηση.
• Επίδειξη προσβλητικής συμπεριφοράς κατά την τηλεφωνική επικοινωνία.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μέρες Καριέρας αύριο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Αρνητικές οι προοπτικές της Boeing

Αμερική: Γη της υποκρισίας, της καταστολής και της βίας…

Θα χρειαστούν 14 χρόνια για να απομακρυνθούν τα ερείπια από τη Γάζα…

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα