ΑΘΗΝΑ
00:56
|
27.04.2024
Ο πρωθυπουργός της Αρμενίας, Νικόλ Πασινιάν, εξέφρασε την Παρασκευή την ετοιμότητα του να παραιτηθεί εάν το ζητήσει ο λαός.
Besuch des Ministerpräsidenten von Armenien, Nikol Pashinyan, im Kölner Rathaus
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο πρωθυπουργός της Αρμενίας, Νικόλ Πασινιάν, εξέφρασε την Παρασκευή την ετοιμότητα του να παραιτηθεί εάν το ζητήσει ο λαός, και προσκάλεσε τις πολιτικές δυνάμεις του τόπου σε διαβουλεύσεις σχετικά με την διεξαγωγή πρόωρων κοινοβουλευτικών εκλογών.

«Προσκαλώ τις κοινοβουλευτικές και ενδιαφερόμενες εξωκοινοβουλευτικές δυνάμεις σε διαβουλεύσεις σχετικά με τη διεξαγωγή πρόωρων κοινοβουλευτικών εκλογών το 2021», δήλωσε ο Πασινιάν.

Πολλές διαδηλώσεις έλαβαν χώρα πρόσφατα στο Γερεβάν από την αντιπολίτευση, με αίτημα την παραίτηση του Πασινιάν εξαιτίας της συμφωνίας για κατάπαυση του πυρός στο Καραμπάχ.

Ο Πασινιάν δήλωσε πως ήταν έτοιμος να παραιτηθεί «με την απόφαση του λαού».

«Είμαι έτοιμος να αφήσω τη θέση του πρωθυπουργού με την απόφαση του λαού. Θα αφήσω τη θέση του πρωθυπουργού με την απόφαση του λαού αποκλειστικά», είπε στο Facebook.

«Είμαι επίσης έτοιμος να συνεχίσω να ηγούμαι της Αρμενίας σε αυτή τη δύσκολη στιγμή σε περίπτωση που λάβω επιβεβαίωση της λαϊκής εντολής», πρόσθεσε.

Πηγη: Sputnik News

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Αμερική: Γη της υποκρισίας, της καταστολής και της βίας…

Θα χρειαστούν 14 χρόνια για να απομακρυνθούν τα ερείπια από τη Γάζα…

Συνέλαβαν μέλη του DiEM25 και του MERA25 στη Γερμανία

Αθήνα: Διαδήλωση αλληλεγγύης για την Παλαιστίνη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα