ΑΘΗΝΑ
21:39
|
19.06.2024
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ άσκησε βέτο στο νόμο περί εθνικής άμυνας του 2021 την Τετάρτη.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ άσκησε βέτο στο νόμο περί εθνικής άμυνας του 2021 την Τετάρτη, περιγράφοντας το νομοσχέδιο ως έγγραφο που “θα θέσει τα συμφέροντα του κατεστημένου της Ουάσινγκτον έναντι εκείνων του αμερικανικού λαού”

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ επιτέθηκε εκ νέου στο Νόμο Εθνικής Άμυνας του 2021 (NDAA), και υποσχέθηκε ότι δεν θα «παραμείνει αδρανής παρακολουθώντας αυτήν την τρομερή παρωδία νόμου χωρίς να θέσει όρια στη Big Tech», ένα προφανές νεύμα προς την Amazon, την Apple, Google, Facebook και Microsoft.

“Τερματίστε το άρθρο 230 τώρα, προτού να είναι πολύ αργά. Τόσο κακό για τη χώρα μας. Δείξτε θάρρος, και κάντε ό, τι είναι σωστό !!!”, ανάρτησε στο Twitter το Σάββατο ο πρόεδρος.

Το άρθρο 230 είναι μέρος της εθνικής νομοθεσίας για το Διαδίκτυο που είναι γνωστή ως Communications Decency Act (CDA) του 1996, η οποία προστατεύει τις εταιρείες Διαδικτύου από την ευθύνη για το περιεχόμενο που φιλοξενούν. Ο Τραμπ νωρίτερα ισχυρίστηκε ότι το άρθρο 230 “διευκολύνει την εξάπλωση της ξένης παραπληροφόρησης στο διαδίκτυο”.

Σε ξεχωριστό tweet, περιέγραψε το NDAA ως “δώρο για την Κίνα, τη Ρωσία και τη Big Tech”.


Οι παρατηρήσεις του Σάββατου του προέδρου των ΗΠΑ έρχονται μερικές μέρες αφότου εκπλήρωσε τις προηγούμενες απειλές του για βέτο του αμυντικού νομοσχεδίου ύψους 740 εκατομμυρίων δολαρίων, δηλώνοντας ότι αρνείται να δώσει το πράσινο φως στο NDAA, επειδή, σύμφωνα με τον ίδιο, “θα έθετε τα συμφέροντα του κατεστημένου της Ουάσινγκτον έναντι εκείνων του αμερικανικού λαού “.

“Δυστυχώς, ο νόμος δεν περιλαμβάνει κρίσιμα μέτρα εθνικής ασφάλειας, περιλαμβάνει διατάξεις που δεν σέβονται τους βετεράνους μας και την ιστορία του στρατού μας και έρχεται σε αντίθεση με τις προσπάθειες της κυβέρνησής μου να βάλει την Αμερική πρώτη στις εθνικές μας ενέργειες ασφάλειας και εξωτερικής πολιτικής”, επεσήμανε ο πρόεδρος σε δήλωση προς το Κογκρέσο.


Την κίνηση αυτή ακολούθησε η Πρόεδρος της Βουλής των ΗΠΑ Νάνσυ Πέλοσι, καθιστώντας σαφές ότι το Σώμα θα ψηφίσει στις αρχές της επόμενης εβδομάδας σχετικά με το αν θα παρακάμψει το βέτο του Τραμπ.

Πηγή: Sputnik News

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Πέθανε ο Νόαμ Τσόμσκι

Σε πολιτικό επίπεδο είχε αντιταχθεί στις περισσότερες ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις των ΗΠΑ στο εξωτερικό αμφισβητώντας την πολιτική των αμερικανικών κυβερνήσεων εδώ και δεκαετίες.
ΣΥΝΑΦΗ

Λουτρό αίματος αμάχων κοντά στο Κερέμ Σαλόμ

Στο στόχαστρο της Χεζμπολάχ από απόψε η Κύπρος

Προτεραιότητα στην πάταξη της φοροδιαφυγής δίνει ο Χατζηδάκης

Δούκας: Θέλω το ΠΑΣΟΚ να κερδίσει και θα κάνω ό,τι μπορώ για αυτό

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα