ΑΘΗΝΑ
03:11
|
27.04.2024
Η Τουρκία δήλωσε σήμερα την Κυριακή ότι ο στρατός της σκότωσε 15 μαχητές της συριακής κουρδικής πολιτοφυλακής YPG.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Τουρκία δήλωσε σήμερα την Κυριακή ότι ο στρατός της σκότωσε 15 μαχητές της συριακή κουρδικής πολιτοφυλακής YPG, η οποία δήλωσε ότι ετοιμαζόταν να πραγματοποιήσει επίθεση σε μια περιοχή της βορειοανατολικής Συρίας που ελέγχεται από την Τουρκία και τους φιλικούς σε αυτήν αντάρτες.

«Οι ηρωικοί μας κομάντο κατάφεραν ένα ακόμη μεγάλο πλήγμα στην τρομοκρατική οργάνωση PKK / YPG. Δεκαπέντε τρομοκράτες του PKK / YPG που προσπάθησαν να διεισδύσουν στην περιοχή της Πηγής Ειρήνης από το νότο για να πραγματοποιήσουν μια επίθεση εξουδετερώθηκαν με την επιτυχή παρέμβαση των κομάντο μας », δήλωσε το υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας στο Twitter.

Υπενθυμίζεται ότι πέρυσι, κατά τη διάρκεια της επίθεσης που ονομάστηκε Επιχείρηση Πηγή της Ειρήνης, η Τουρκία κατέλαβε μια περιοχή 1έκτασης 20 χιλιομέτρων στη βορειοανατολική Συρία από το την κουρδική οργάνωση YPG, το οποίο θεωρεί τρομοκρατική οργάνωση που συνδέεται με το εκτός νόμου Κουρδικό Εργατικό Κόμμα (PKK).

Επίσης, η καλή σχέση του YPG με τις ΗΠΑ και η συνεργασία τους στο συριακό έδαφος είναι ένα από τα κύρια σημεία τριβής μεταξύ ΗΠΑ και Τουρκίας την τελευταία τετραετία.

Πηγές: Reuters

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Αμερική: Γη της υποκρισίας, της καταστολής και της βίας…

Θα χρειαστούν 14 χρόνια για να απομακρυνθούν τα ερείπια από τη Γάζα…

Συνέλαβαν μέλη του DiEM25 και του MERA25 στη Γερμανία

Αθήνα: Διαδήλωση αλληλεγγύης για την Παλαιστίνη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα