ΑΘΗΝΑ
01:50
|
18.05.2024
Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας προειδοποίησε ότι οι δυνάμεις του Χαλίφα Χαφτάρ και των υποστηρικτών του θα θεωρηθούν «νόμιμοι στόχοι» αν επιχειρήσουν επίθεση σε τουρκικές δυνάμεις.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ προειδοποίησε την Κυριακή ότι οι δυνάμεις του Χαλίφα Χαφτάρ και των υποστηρικτών του που εδρεύουν στην ανατολική Λιβύη θα θεωρηθούν «νόμιμοι στόχοι» εάν επιχειρήσουν να επιτεθούν στις τουρκικές δυνάμεις στην περιοχή.

Μιλώντας κατά τη διάρκεια επίσκεψης του σε τουρκικά στρατεύματα που βρίσκονται στην Τρίπολη, ο Άκαρ δήλωσε ότι ο Χαφτάρ είχε πρόσφατα στοχοποιήσει τις τουρκικές δυνάμεις στη Λιβύη, καλώντας σε επιθέσεις εναντίον των τουρκικών στρατευμάτων και κάλεσε όλα τα μέρη να τιμήσουν τη δέσμευσή τους για πολιτική λύση.

«Αυτός ο εγκληματίας πολέμου, ο κακοποιός και οι υποστηρικτές του πρέπει να γνωρίζουν ότι σε περίπτωση οποιασδήποτε απόπειρας επίθεσης εναντίον των τουρκικών δυνάμεων, οι δυνάμεις του δολοφόνου Χάφταρ θα θεωρηθούν ως νόμιμοι στόχοι παντού», δήλωσε συγκεκριμένα ο Άκαρ.

Υπενθυμίζεται πως η Τουρκία είναι ο κύριος υποστηρικτής της διεθνώς αναγνωρισμένης Κυβέρνησης Εθνικής Συμφωνίας (GNA) της Λιβύης με έδρα την Τρίπολη, η οποία εδώ και χρόνια πολεμά τον Εθνικό Λιβυκό Στρατό (LNA) του Χαφτάρ. Ο LNA υποστηρίζεται από τη Ρωσία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και την Αίγυπτο.

Τον Οκτώβριο, οι δύο αντιμαχόμενες πλευρές υπέγραψαν συμφωνία κατάπαυσης του πυρός και τα Ηνωμένα Έθνη προωθούν έναν πολιτικό διάλογο με στόχο τις εκλογές του επόμενου έτους ως λύση. Η Ρωσία ζήτησε την Τετάρτη να ενταθούν οι διεθνείς προσπάθειες για ειρηνευτική διευθέτηση στη Λιβύη.

Πηγές: Reuters

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πέθανε Ιταλός δημοσιογράφος από το Σύνδρομο των Βαλκανίων

Ξεκινά αύριο το συνέδριο για το υπαρξιακό πρόβλημα της Ελλάδας

ΠΟΥ: Η Γάζα δεν έχει λάβει καμία ιατρική προμήθεια από τις 6 Μαΐου

Εντοπίστηκαν τρία πτώματα ομήρων της Χαμάς

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα