ΑΘΗΝΑ
18:05
|
26.04.2024
Η Κίνα μπορεί να ξεπεράσει τις ΗΠΑ σε επίπεδο οικονομίας ως το 2028
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Κίνα μπορεί να ξεπεράσει τις ΗΠΑ σε επίπεδο οικονομίας ως το 2028 υποστηρίζει στην τελευταία έκθεσή του το βρετανικό “Κέντρο Έρευνα για την Οικονομία και τις Επιχειρήσεις” (CEBR) αναθεωρώντας κατά πέντε χρόνια προηγούμενη πρόβλεψη.

Ενδιαφέρον στοιχείο των Βρετανών αναλυτών αποτελεί η διαπίστωση πως η πανδημία αλλά και η πολιτική εμπορικού προστατευτισμού της κυβέρνησης του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ έναντι του Πεκίνου επιτάχυναν την δυναμική ανάπτυξη της σινικής οικονομίας.

Εκτιμούν επίσης πως το νέο ψηφιακό νόμισμα (ψηφιακό γουάν) που προωθεί η κινέζικη κυβέρνηση σηματοδοτεί το τέλος της παντοκρατορίας του αμερικανικού δολαρίου στη διεθνή οικονομία καθ αλλάξει ριζικά τον κόσμο.

Υπέρμαχος του ανοίγματος στην οικονομία η Κίνα | Sofokleousin

Σε παρόμοιες εκτιμήσεις και προβλέψεις προέβη στις 10 Δεκέμβρη το ιαπωνικό ινστιτούτο μελετών Japan Center for Economic Research.

Οι προβλέψεις αυτές φαίνεται πως έχουν ρεαλιστική βάση. Το 2021 η κινέζικη οικονομία αναμένεται να αναπτυχθεί κατά 8,2% ενώ οι ΗΠΑ και αρκετές Δυτικές χώρες πασχίζουν να ξεπεράσουν την αναιμική ανάπτυξη που παρουσιάζουν εδώ και αρκετά χρόνια μετά την οικονομική κρίση του 2008.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Τραυματίας σε τροχαίο Ισραηλινός ακροδεξιός υπουργός

Αναβάλλεται το ταξίδι του Ερντογάν στις ΗΠΑ

Τρένο με δυτικό οπλισμό κατέστρεψαν τα ρωσικά στρατεύματα στην περιοχή του Ντονιέτσκ

Άπρακτοι επέστρεψαν από το Ισραήλ οι Αιγύπτιοι διαπραγματευτές…

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα