ΑΘΗΝΑ
14:51
|
26.04.2024
Ο Τούρκος ΥΠΕΞ μεταβαίνει στο Σότσι έπειτα από πρόσκληση του Ρώσου ομολόγου του, Σεργκέι Λαβρόφ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στο Σότσι μεταβαίνει αύριο, Τρίτη (29/12), ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, έπειτα από πρόσκληση του Ρώσου ομολόγου του Σεργκέι Λαβρόφ, προκειμένου να συμμετάσχει στη συνεδρίαση της διμερούς ομάδας στρατηγικού σχεδιασμού και στην υπογραφή εγγράφου για τον προγραμματισμό των διαβουλεύσεων για τη χρονική περίοδο 2021-2022, σύμφωνα με ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ.

“Η Αυτού Εξοχότης ο υπουργός Μεβλούτ Τσαβούσογλου θα επισκεφθεί τη Ρωσική Ομοσπονδία (Σότσι) στις 29 Δεκεμβρίου 2020 για την 8η συνάντηση της Κοινής Ομάδας Στρατηγικού Σχεδιασμού μεταξύ Τουρκίας και Ρωσικής Ομοσπονδίας» αναφέρεται στην ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών.

“Στη συνεδρίαση της Ομάδας Κοινού Στρατηγικού Σχεδιασμού αναμένεται να ανταλλαχθούν απόψεις σχετικά με τις σχέσεις μεταξύ των δυο χωρών καθώς και τις περιφερειακές και διεθνείς εξελίξεις. Στο τέλος της συνεδρίασης θα υπογραφεί ανάμεσα στα Υπουργεία Εξωτερικών της Δημοκρατίας της Τουρκίας και της Ρωσικής Ομοσπονδίας Σχέδιο Διαβούλευσης 2021-2022” σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Την περασμένη εβδομάδα, ο Τσαβούσογλου είχε ενημερώσει ότι θα μεταβεί στο Σότσι μετά από πρόσκληση του Λαβρόφ.

Στο επίκεντρο της συνάντησης των δύο ανδρών αναμένεται να τεθούν η κατάσταση στη Μέση Ανατολή, στην περιοχή του Καυκάσου, στην Ουκρανία και την περιοχή της Μαύρης Θάλασσας, αλλά και στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ουκρανία: Σύλληψη και προφυλάκιση Μητροπολίτη για συνεργασία με τις Ρωσικές αρχές

ΗΠΑ: Νεκρός 53χρονος Αφροαμερικανός από λαβή αστυνομικού- «Δεν μπορώ να αναπνεύσω»

Ουκρανία: Συνελήφθη ο υπουργός Γεωργίας για υπόθεση διαφθοράς

Σι Τζινπίνγκ: Η Γη είναι αρκετά μεγάλη για την Κίνα και τις ΗΠΑ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα