ΑΘΗΝΑ
10:02
|
18.01.2021
Η παραλλαγή B1.1.7 εντοπίστηκε σε δείγματα που είχαν ληφθεί από ηλικιωμένο ασθενή μετά τον θάνατό του.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το νέο στέλεχος του SARS-CoV-2 που εντοπίστηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο φαίνεται ότι κυκλοφορούσε στη Γερμανία από τον Νοέμβριο – γιατροί το εντόπισαν εκ των υστέρων σε δείγματα που είχαν ληφθεί από έναν ηλικιωμένο ασθενή, ο οποίος στο μεταξύ απεβίωσε.  

Σύμφωνα με την εφημερίδα Die Welt, οι ειδικοί της Ιατρικής Σχολής του Ανόβερου κατάφεραν να εντοπίσουν την “παραλλαγή B1.1.7” σε δείγματα που είχαν ληφθεί από αυτόν τον ασθενή, ο οποίος έπασχε και από υποκείμενα νοσήματα. Η εφημερίδα επικαλείται ως πηγή της το υπουργείο Υγείας της Κάτω Σαξονίας, ενώ το εύρημα επιβεβαιώθηκε και από το νοσοκομείο Charite του Βερολίνου.  

Η μετάλλαξη αυτή, η οποία εξαπλώνεται τάχιστα στη Βρετανία, πιστεύεται ότι είναι πιο μολυσματική από τις άλλες. Με βάση τις πρώτες αναλύσεις ωστόσο, δεν προκαλεί πιο σοβαρά συμπτώματα.  

Την περασμένη εβδομάδα το κρατίδιο της Βάδης-Βιρτεμβέργης ανακοίνωσε ότι εντόπισε τη νέα παραλλαγή σε έναν άνθρωπο που έφτασε αεροπορικώς από τη Βρετανία στη Φρανκφούρτη στις 20 Δεκεμβρίου. Ο ταξιδιώτης ήθελε να επισκεφθεί συγγενείς του και βρέθηκε θετικός κατά την άφιξή του. Τον παρέλαβαν από το αεροδρόμιο μέλη της οικογένειάς του και έκτοτε βρίσκεται σε καραντίνα στο σπίτι τους.

Μεταλλάξεις του ιού -και μάλιστα πολύ μεταδοτικές- έχουν εντοπιστεί και εκτός Ευρώπης, στη Νότια Αφρική και στη Νιγηρία.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κλομπ και δακρυγόνα από τον στρατό της Γουατεμάλας στα καραβάνια των μεταναστών από την Ονδούρα

Η ακαδημαϊκή ελευθερία στο κρεβάτι του Προκρούστη

Κακοκαιρία “Λέανδρος”: Συνεχίζεται με παγετό, χιόνια και καταιγίδες

Σεισμική δόνηση στα ανοιχτά της Σητείας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα