ΑΘΗΝΑ
03:52
|
02.05.2024
Κατήγγειλε ότι ο Ιβάν Ντούκε χρηματοδοτεί μισθοφόρους – Πότε περιμένει την έφοδο της Μπογκοτά;
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας, Νικολάς Μαδούρο, υπαινίχθη ότι δυνάμεις εντός της Κολομβίας με την υποστήριξη του προέδρου της χώρας, Ιβάν Ντούκε, σχεδιάζουν να εξαπολύσουν επίθεση εναντίον των ενόπλων δυνάμεων του Καράκας εντός των επόμενων ημερών ή τις πρώτες ημέρες του νέου έτους.  

“Η Κολομβία σχεδιάζει νέες επιθέσεις εναντίον του στρατού της χώρας μας με εκπαιδευμένους μισθοφόρους που χρηματοδοτούνται από τον πρόεδρο Ιβάν Ντούκε. Οι επιθέσεις προετοιμάζονται για τις τελευταίες ημέρες του τρέχοντος έτους ή για τις πρώτες ημέρες του 2021”, δήλωσε ο Μαδούρο σε ομιλία του αναφερόμενος ειδικά για τις ένοπλες δυνάμεις της Βενεζουέλας.  

Ο Νικολάς Μαδούρο αναφέρθηκε επίσης στην αποτυχημένη απόπειρα εισβολής ενόπλων στη Βενεζουέλα τον περασμένο Μάιο. Σύμφωνα με την ηγεσία της Βενεζουέλας στην επιχείρηση είχαν εμπλακεί πράκτορες, στελέχη της δεξιάς αντιπολίτευσης της Βενεζουέλας με προεξάρχοντα τον Χουάν Γκουαϊδό  και έναν Καναδό ιδιοκτήτη εταιρείας σεκιούριτι. Τότε ο πρόεδρος της Βενεζουέλας είχε συγκρίνει την απόπειρα εισβολής στη χώρα του με εκείνη στον Κόλπο των Χοίρων στην Κούβα το 1961.

Η Βενεζουέλα κατηγόρησε ευθέως την Ουάσινγκτον και την Μπογκοτά για την εισβολή και μάλιστα ο Μαδούρο είχε δηλώσει ότι στόχος των μισθοφόρων ήταν να “σκοτώσουν τον πρόεδρο της Βενεζουέλας”. Μπογκοτά και Ουάσινγκτον αρνούνται τις κατηγορίες και τις χαρακτηρίζουν “αβάσιμες”.

Πηγή: RT News

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ο Γκαλεάνο στο Σικάγο, η Εργατική Πρωτομαγιά και κυνηγετικές ιστορίες για εργάτες

Φοιτητές κατέλαβαν και το Χάμιλτον Χολ του πανεπιστημίου Κολούμπια στη Ν.Υόρκη

Ενδοπαλαιστινιακές συνομιλίες συμφιλίωσης στο Πεκίνο

Ο Τραμπ μαλώνει τον Νετανιάχου ξανά για τις επιθέσεις της Χαμάς και τον πόλεμο στη Γάζα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα