ΑΘΗΝΑ
08:33
|
29.06.2024
Δήμαρχος της πόλης Πέτρινια: “Τραβάμε ανθρώπους από αυτοκίνητα. Ακόμα δεν ξέρουμε για νεκρούς και τραυματίες”
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ισχυρός σεισμός μεγέθους 6,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε σε πόλη της Κροατίας και σύμφωνα με αναφορές σε τοπικά μέσα ενημέρωσης υπάρχουν αρκετοί τραυματίες και ένας νεκρός. Ειδικότερα, το κανάλι N1 μετέδωσε ότι ένα κορίτσι, ηλικίας 12 ετών, βρέθηκε νεκρό από τα σωστικά συνεργεία στην πόλη Πέτρινια.

Ο δήμαρχος της κροατικής πόλης, η οποία έχει υποστεί τις μεγαλύτερες καταστροφές από τον σεισμό δήλωσε νωρίτερα: “Τραβάμε ανθρώπους από αυτοκίνητα. Ακόμα δεν ξέρουμε για νεκρούς και τραυματίες”.

Βίντεο που αναρτήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν ότι στην πόλη Πέτρινια κατέρρευσαν κτίρια και στέγες. Το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς μετέδωσε νωρίτερα ότι ο σεισμός έγινε αισθητός στην πρωτεύουσα Ζάγκρεμπ της Κροατίας, αλλά και στις γειτονικές Βοσνία και Σερβία.

Το επίκεντρο του σεισμού ήταν στην πόλη Πέτρινια, 50 χιλιόμετρα από το Ζάγκρεμπ, όπου σημειώθηκαν σοβαρές καταστροφές σε κτίρια και υποδομές. Τη Δευτέρα σεισμός μεγέθους 5,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε και πάλι στην Κροατία.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Γαλλία: Ραγδαία αύξηση στα κρούσματα ρατσισμού

Κοινωνικός τουρισμός: Αναρτήθηκαν τα οριστικά αποτελέσματα

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σε 6 Περιφέρειες για σήμερα Σάββατο 29 Ιουνίου

Ο καιρός σήμερα: Ηλιοφάνεια αλλά και ισχυροί έως θυελλώδεις άνεμοι

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα