ΑΘΗΝΑ
15:50
|
26.06.2024
Τουλάχιστον επτά τα θύματα μέχρι στιγμής. Ένα κορίτσι 12 ετών το πρώτο θύμα του Εγκέλαδου.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Συνολικά επτά άνθρωποι έχουν μέχρι στιγμής ανασυρθεί νεκροί από τα συντρίμμια μετά την ισχυρή σεισμική δόνηση των 6,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που έπληξε την κεντρική Κροατία, όπως μετέδωσε το κροατικό πρακτορείο ειδήσεων HINA.

Τουλάχιστον πέντε άτομα έχασαν τη ζωή τους στην πόλη Γκλίνα, δήλωσε στην εφημερίδα Βέτσερνι Λιστ ο δήμαρχος της πόλης Στιέπαν Κοστάνιεβιτς, ενώ στην πόλη Πέτρινια που ήταν και το επίκεντρο του σεισμού έχασε τη ζωή της μια 12χρονη.

Η σορός ενός άνδρα βρέθηκε στα χαλάσματα της εκκλησίας του αγίου Νικολάου στο χωριό Ζάζινα.

Στο νοσοκομείο της πόλης Σίσακ μεταφέρθηκαν από την Πέτρινια 26 τραυματίες, οι έξι με σοβαρά τραύματα.

Νωρίτερα, το ειδησεογραφικό τηλεοπτικό δίκτυο N1 μετέδωσε ότι το επίκεντρο του σεισμού ήταν στην πόλη Πέτρινια, 50 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα Ζάγκρεμπ. Το N1 μετέδωσε δηλώσεις αξιωματούχου της πόλης ο οποίος είπε πως ένα 12χρονο παιδί στην Πέτρινια σκοτώθηκε, αλλά δεν έδωσε λεπτομέρειες.

Μετέδωσε πλάνα που δείχνουν διασώστες να ανασύρουν ζωντανούς έναν άνδρα και ένα παιδί από τα ερείπια ενός κτιρίου. Άλλα πλάνα δείχνουν ένα σπίτι που η στέγη του έχει υποχωρήσει. Η δημοσιογράφος είπε πως δεν γνωρίζει αν βρισκόταν κάποιος άνθρωπος μέσα στο σπίτι.

Ο Τόμισλαβ Φαμπιάνιτς, επικεφαλής της υπηρεσίας επειγόντων ιατρικών περιστατικών στη Σίσακ, κοντά στην Πέτρινια, δήλωσε πως υπάρχουν πολλοί τραυματίες στην Πέτρινια και στη Σίσακ.

Στη Σλοβενία έκλεισε για προληπτικούς λόγους ο μοναδικός σταθμός παραγωγής πυρηνικής ενέργειας στη χώρα, ενώ το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων ANSA μετέδωσε ότι σεισμός έγινε αισθητός από την Τεργέστη στο βορρά μέχρι τη Νάπολη στον νότο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Τζούλιαν Ασάνζ είναι ελεύθερος

Συμφώνησε να παραδεχτεί την ενοχή του για την κατηγορία τής κατασκοπείας και θα επιστρέψει στην Αυστραλία μετά από την πολύχρονη καταδίωξη που υπέστη.
ΣΥΝΑΦΗ

Διαδικτυακή προβολή ταινίας-εκδήλωση αλληλεγγύης στην Παλαιστίνη την Πέμπτη 27/6

Πυρκαγιά σε εργοστάσιο στο Μοσχάτο-Ήχησε το 112

Ποινική δίωξη στον δημοσιογράφο για περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας

Σοβαρή συμπλοκή στις φυλακές Κορυδαλλού με έναν νεκρό (upd)

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα