ΑΘΗΝΑ
08:48
|
04.05.2024
Πρωτοκλασάτοι υπουργοί της κυβέρνησης Ερντογάν έριξαν ξανά "λάδι στη φωτιά" με προκλητικές δηλώσεις.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σε μία πιθανή προσπάθεια να αναγκάσουν την Ελλάδα να απορρίψει την επικείμενη πρόσκληση της Άγκυρας για συνέχιση των λεγόμενων “διερευνητικών” επαφών, δύο πρωτοκλασάτοι υπουργοί της κυβέρνησης του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έριξαν εκ νέου λάδι στη φωτιά προβαίνοντας σε προκλητικές δηλώσεις.

Πρώτος ήταν ο υπουργός Ενέργειας της Τουρκίας Φατίχ Ντονμέζ που έθεσε ζήτημα επαναδιαπραγμάτευσης της συμφωνίας της Λωζάνης.

Μιλώντας χτες βράδυ σε μία τηλεοπτική εκπομπή ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας δήλωσε προκλητικά: «Με τον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο και με πολέμους που ακολούθησαν υπήρξαν κάποιες συνθήκες που δεν είναι ξεκάθαρες και ίσως αυτές έβαλαν τα θεμέλια των σημερινών συζητήσεων. Μια από αυτές είναι η Λωζάνη. Όμως πέρασαν 100 χρόνια, πιστεύω ότι αυτά μπορούμε να καθίσουμε να τα συζητήσουμε, να διαπραγματευτούμε».

Τι είπε ο Τσαβούσογλου

Ακολούθησε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου.που κατηγόρησε την Ελλάδα ότι δεν επιθυμεί το διάλογο με την Τουρκία.

«Είμαστε έτοιμοι να συνομιλήσουμε με όλες τις παράκτιες χώρες με τις οποίες έχουμε διπλωματικές σχέσεις…Μετά από διαπραγματεύσεις σχετικά με με τον καθορισμό των θαλάσσιων συνόρων μας με την Λιβύη, υπογράψαμε μνημόνιο συμφωνίας. Η Ελλάδα, παρόλα αυτά, δεν θέλει να διαπραγματευτεί μαζί μας. Οι Ελληνοκύπριοι δεν συνομιλούν με τους Τουρκοκύπριους. Το αντίθετο, η ελληνοκυπριακή κυβέρνηση και η κυβέρνηση της Ελλάδας, εισήλθαν σε μια οδό στοχοποίησης της Τουρκίας και της Βόρειας Κύπρου» είπε ο Τσαβούσογλου.

Η αντίδραση της Μπακογιάννη

Η βουλευτής Χανίων της Ν.Δ. και πρώην υπουργός Εξωτερικών, Ντόρα Μπακογιάννη, σχολιάζοντας τις δηλώσεις με ανάρτησή της στο Τουίτερ εκτίμησε πως γίνονται για εσωτερική κατανάλωση αφού όπως τόνισε “οι συνθήκες δεν αλλάζουν με μονομερή αμφισβήτηση, μόνο με πόλεμο”.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Αναβλήθηκε η απόφαση για το κλείσιμο του Al Jazeera στο Ισραήλ

Αντιπροσωπεία της Χαμάς στο Κάιρο για τη σημερινή συνάντηση με ξένους ηγέτες

Καναδάς: Συλλήψεις για τη δολοφονία διακεκριμένου ακτιβιστή Σιχ

Υεμένη: Εκατοντάδες χιλιάδες διαδηλωτές υπέρ της Γάζας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα