ΑΘΗΝΑ
09:11
|
24.04.2024
Ο Αλέξης Τσίπρας κατηγορεί την κυβέρνηση για ένα ακόμα επικοινωνιακό σόου την ώρα που η χώρα μετράει 4.672 θανάτους.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ως “επιτελικό ρουσφέτι” χαρακτηρίζει ο Αλέξης Τσίπρας τις “ουρές” υπουργών και γενικών γραμματεών για να εμβολιαστούν, ενώ -όπως αναφέρει- τα εμβόλια δεν επαρκόυν για το υγειονομικό προσωπικό της πρώτης γραμμής.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έγραψε χαρακτηριστικά σε ανάρτησή του στο Facebook ότι “εμβολιασμός της Προέδρου της Δημοκρατίας και των πολιτικών αρχηγών ήταν μία συμβολική κίνηση και ένα ισχυρό μήνυμα προς τους πολίτες, στο οποίο συμφωνήσαμε από την πρώτη στιγμή”. Αντίθετα, όμως, “οι ουρές υπουργών και γενικών γραμματέων για μία selfie με το εμβόλιο, την ώρα που αυτά δεν επαρκούν ούτε καν για τους γιατρούς και τους νοσηλευτές της πρώτης γραμμής και ενώ οι πολίτες θα περιμένουν τη σειρά τους ως και το τέλος καλοκαιριού για να εμβολιαστούν, δεν είναι συμβολική κίνηση αλλά επιτελικό ρουσφέτι. Κάποιος να τους ενημερώσει πως δεν υπάρχει εμβόλιο ειδικά για τους ‘άριστους'”.  

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υπενθυμίζει ότι η κυβέρνηση “υποσχόταν 2.000.000 εμβόλια τον μήνα για να λάβει τελικά λιγότερα από 100.000 τον Δεκέμβρη”, ενώ “έχει μετατρέψει τον εμβολιασμό σε επικοινωνιακό σόου”.  

Στο μήνυμά του ο Αλέξης Τσίπρας σημειώνει ότι “όλοι οι ειδικοί προειδοποιούν πως η ανοσία στον κορονοϊό από τον εμβολιασμό δεν θα έρθει πριν από το ερχόμενο φθινόπωρο” και πως αυτό “το αναγνωρίζουν όλοι, εκτός από την κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη, που συνεχίζει να αρνείται τα αυτονόητα: Ενίσχυση του ΕΣΥ, μόνιμες προσλήψεις γιατρών και δωρεάν μαζικά τεστ για τους πολίτες”.  

Ο κ. Τσίπρας κλείνει το μήνυμά του με τη θλιβερή αλήθεια των αριθμών που βαρύνει την κυβέρνηση Μητσοτάκη: “με 4.672 ανθρώπινες απώλειες από την αρχή της πανδημίας, εκ των οποίων οι 4.046 τους τελευταίους δύο μήνες, ο κ. Μητσοτάκης δεν θα μπορεί να πει πως δεν γνώριζε. Οι εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας έχουν ήδη την υπογραφή του”.

Ο εμβολιασμός της Προέδρου της Δημοκρατίας και των πολιτικών αρχηγών ήταν μία συμβολική κίνηση και ένα ισχυρό μήνυμα…

Δημοσιεύτηκε από Alexis Tsipras στις Τρίτη, 29 Δεκεμβρίου 2020
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Σχέδιο Ανάν: Το βροντερό όχι των Ελληνοκυπρίων, η  εξαγορά των συνειδήσεων και οι παραχαράκτες

Το μεγάλο «Όχι» του 2004: Η δεύτερη επανάσταση των Κυπρίων

Το μήνυμα του εκπροσώπου της Χαμάς για τις 200 μέρες πολέμου

Εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο Ιωαννίνων μετέτρεψαν απογευματινό χειρουργείο σε πρωινό και δωρεάν

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα