ΑΘΗΝΑ
08:02
|
23.04.2024
Στόχος η περαιτέρω ανάπτυξη των ήδη στενών διμερών εμπορικών σχέσεων που οδήγησαν πέρσι σε συναλλαγές συνολικής αξίας άνω των 25 δισ. δολαρίων.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Συμφωνία ελεύθερου εμπορίου υπέγραψαν σήμερα στην Άγκυρα Βρετανοί και Τούρκοι αξιωματούχοι με στόχο την ανάπτυξη των διμερών εμπορικών σχέσεων που οδήγησαν πέρσι σε συναλλαγές συνολικής αξίας άνω των 25 δισ. δολαρίων.

Η υπουργός Εμπορίου της Τουρκίας Ρουχσάρ Πεκτζάν και ο Βρετανός πρέσβης στην Τουρκία, Ντόμινικ Τσίλκοτ (εκ μέρους της αρμόδιας υπουργού, Λιζ Τρας) υπέγραψαν τη συμφωνία στην Άγκυρα που εξασφαλίζει εμπορικές σχέσεις αδασμολόγητων (ως επί το πλείστον) προϊόντων.

Είχε προηγηθεί τηλεδιάσκεψη ανάμεσα στην Τουρκάλα υπουργό Εμπορίου και τη Βρετανίδα ομόλογό της, Λιζ Τρας.

Η Πεκτσάν χαιρέτισε τη σημασία της συμφωνίας τονίζοντας ότι ήταν η πιο σπουδαία που υπέγραψε η χώρα του από το 1995 όταν είχε υπογράψει τη συμφωνία τελωνειακής ένωσης με την ΕΕ.

Η Βρετανία είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος εισαγωγέας τουρκικών προϊόντων και με την παρούσα συμφωνία θεωρείται πως εξασφαλίζονται τα συμφέροντα περίπου 7.600 βρετανικών επιχειρήσεων που εξάγουν αγαθά και υπηρεσίες στην Τουρκία.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Σε Κουβέιτ και Κατάρ πάει ο Γεραπετρίτης

Αβάσιμες οι κατηγορίες του Ισραήλ κατά της UNRWA λέει ανεξάρτητη επιτροπή

Στην Ουρουγουάη η Σακελλαροπούλου

Εμφύλιος στο Σουδάν: Για μία σύνοδο που ούτε μπορούσε, ούτε ήθελε να καταφέρει και πολλά

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα