ΑΘΗΝΑ
14:27
|
26.06.2024
Στην ανακόινωσή της, η ΑΔΕΔΥ ζητά από τον δημοσιογράφο του ΣΚΑΪ να περικόψει τις δικές του αποδοχές.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η ΑΔΕΔΥ απάντησε σε σκληρό ύφος στην “πρόταση” του δημοσιογράφου του ΣΚΑΪ, Άρη Πορτοσάλτε για περικοπές κατά 10% των μισθών των δημοσίων υπαλλήλων προκειμένου να δοθούν επιδόματα στους υγειονομικούς.

Στην ανακοίνωσή της, η ΑΔΕΔΥ χαρακτηρίζει τον Πορτοσάλτε “λαγό της κυβέρνησης”, ο οποίος “λειτουργώντας στο πλαίσιο του κοινωνικού αυτοματισμού ανέφερε ότι η Κυβέρνηση έχει -όντως- μειώσει τους μισθούς στον Ιδιωτικό Τομέα και για να κλείσει το ‘χάσμα’ πρότεινε όχι την αύξηση των μισθών στον Ιδιωτικό Τομέα, αλλά την περικοπή των μισθών στον Δημόσιο Τομέα!!!”.

Στο τέλος του κειμένου, η ΑΔΕΔΥ καλεί -εύλογα- τον Πορτοσάλτε “να περικόψει ταυτοβούλως τις δικές του, υψηλότατες να υποθέσουμε, αποδοχές υπέρ του ΕΣΥ και των υγειονομικών”.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ για τον Άρη Πορτοσάλτε:

Με αφορμή τις δηλώσεις του Άρη Πορτοσάλτε για περικοπή κατά 10% των μισθών των Δημοσίων Υπαλλήλων

Την περικοπή των μισθών των Δημοσίων Υπαλλήλων κατά 10% πρότεινε στην Κυβέρνηση στη χθεσινή (28/12/2020) πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ ο Άρης Πορτοσάλτε, προκειμένου να δοθεί δώρο Χριστουγέννων στους υγειονομικούς, αυτό που η Κυβέρνηση, τελικά, δεν έδωσε, παρά τα όσα διέρρεε το τελευταίο διάστημα.

Λειτουργώντας στο πλαίσιο του κοινωνικού αυτοματισμού ανέφερε ότι η Κυβέρνηση έχει, όντως, μειώσει τους μισθούς στον Ιδιωτικό Τομέα και για να κλείσει το «χάσμα» πρότεινε, ο κ. Πορτοσάλτε, όχι την αύξηση των μισθών στον Ιδιωτικό Τομέα, αλλά την περικοπή των μισθών στον Δημόσιο Τομέα!!!

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. πληροφορεί τον κ. Πορτοσάλτε και όσους έχουν αντίστοιχες προτάσεις ότι ο Δημόσιος Τομέας τον οποίο απαξίωνε/αν όλα τα προηγούμενα χρόνια είναι αυτός που κράτησε και κρατά τη χώρα όρθια στην περίοδο της πρωτόγνωρης πανδημίας:

  • Οι υγειονομικοί στην πρώτη γραμμή της μάχης δίνουν, κυριολεκτικά, και τη ζωή τους για να προστατεύσουν τη Δημόσια Υγεία, παρά τα τεράστια προβλήματα που υπάρχουν από την έλλειψη προσωπικού.
  • Οι εκπαιδευτικοί κρατούν ζωντανή την εκπαιδευτική διαδικασία, μέσω της τηλεδιάσκεψης, χωρίς καμιά επιμόρφωση και με δικά τους μέσα, στη συντριπτική πλειοψηφία.
  • Οι υπάλληλοι των Δήμων εργάζονται νυχθημερόν για να εξυπηρετούν τους πολίτες και να κρατούν τις πόλεις καθαρές.
  • Οι υπάλληλοι των Υπουργείων και όλων των φορέων του Δημοσίου είναι καθημερινά στο πόστο τους, προσφέροντας τον καλύτερο εαυτό τους για την αντιμετώπιση των προβλημάτων, που προκύπτουν εξαιτίας της πανδημίας.

Αντί, λοιπόν, ο κ. Πορτοσάλτε να λειτουργεί ως «λαγός» της Κυβέρνησης και να προτείνει περικοπές για τους εργαζόμενους του Δημοσίου τον καλούμε να στηρίξει τα αιτήματά μας -μέσα από το σταθμό του, όπου μιλά μόνος του και χωρίς εκπροσώπους των εργαζομένων- για αύξηση των δαπανών για την Υγεία, την Παιδεία, για ένταξη των υγειονομικών στα ΒΑΕ, για χορήγηση δώρου Χριστουγέννων κλπ.

Τον καλούμε, επίσης, στο πλαίσιο της αξίας που έχουν οι συμβολικές κινήσεις για την κοινωνία μας, να περικόψει αυτοβούλως τις δικές του, υψηλότατες να υποθέσουμε, αποδοχές υπέρ του ΕΣΥ και των υγειονομικών.

Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Αγωγή κατά του Θάνου Τζήμερου  

Παράλληλα, η ΑΔΕΔΥ, έπειτα από ομόφωνη απόφασή της, υπέβαλε αγωγή ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών κατά του Θάνου Τζήμερου, με αφορμή “υβριστική και συκοφαντική” ανάρτηση του στον λογαριασμό του στο Facebook (η περίφημη ανάρτηση περί “αληταριού” και “κηφήνων εργατοπατέρων”).  

Η ΑΔΕΔΥ ζητά από τον Τζήμερο να αφαιρέσει την προσβλητική ανάρτηση, να δημοσιεύσει κείμενο που να αποκαθιστά το κύρος και την αξιοπιστία της ΑΔΕΔΥ, αλλά και χρηματική ικανοποίηση ύψους 40.000 ευρώ προς τη συνδικαλιστική οργάνωση και 90.000 ευρώ συνολικά προς τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ. Το ποσό, ενημερώνει η ΑΔΕΔΥ, θα διατεθεί προς ενίσχυση των ΜΕΘ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ για τον Θάνο Τζήμερο:

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. μετά την υβριστική και συκοφαντική ανάρτηση του κ. Θάνου Τζήμερου στον προσωπικό του λογαριασμό στο FACEBOOK την 26.11.2020, με ομόφωνη απόφασή της, υπέβαλε σήμερα αγωγή ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών που δικάζεται στις 11.2.2021, ζητώντας την αφαίρεση της προσβλητικής ανάρτησης, την δημοσίευση κειμένου αποκαταστατικού του κύρους και της αξιοπιστίας της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. και χρηματική ικανοποίηση ύψους 40.000€ προς την ίδια τη συνδικαλιστική οργάνωση και 90.000€ συνολικώς προς τα μέλη της Εκτελεστικής της Επιτροπής. 

Το επιδικαζόμενο από το Δικαστήριο ποσό θα διατεθεί προς ενίσχυση των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας στο πλαίσιο της αλληλέγγυας προσπάθειας και του αγώνα όλων μας κατά της πανδημίας.

Η προσφυγή στη δικαιοσύνη κρίθηκε επιβεβλημένη μετά την αποτυχημένη προσπάθεια να αφαιρεθεί εκουσίως η ανάρτηση από τον κ. Τζήμερο, μέσω εξώδικης οχλήσεως που του εστάλη, την οποία και ανήρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook την 14.12.2020 διακωμωδώντας την με ειρωνικό τρόπο και επιδεικνύοντας για μία ακόμη φορά καταφρόνηση προς την ίδια την ΑΔΕΔΥ και το συνδικαλιστικό κίνημα εν γένει.

Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Τζούλιαν Ασάνζ είναι ελεύθερος

Συμφώνησε να παραδεχτεί την ενοχή του για την κατηγορία τής κατασκοπείας και θα επιστρέψει στην Αυστραλία μετά από την πολύχρονη καταδίωξη που υπέστη.
ΣΥΝΑΦΗ

Μήνυμα Μητσοτάκη προς ΚΟ της Νέας Δημοκρατίας: Λιγότερα λάθη, περισσότερη προσπάθεια

Ποινική δίωξη στον δημοσιογράφο για περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας

Ρωσία: Δεν αναγνωρίζει τα εντάλματα σύλληψης κατά Σοϊγκού και Γερασίμοφ

Το πενθήμερο, πέθανε! Ζήτω η ανάπτυξη!

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα