ΑΘΗΝΑ
10:15
|
25.01.2021
Μία εβδομάδα μετά τον εμβολιασμό του, ο νοσηλευτής εμφάνισε ρίγη, κόπωση και μυικούς πόνους.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Νοσηλευτής από την Καλιφόρνια διαγνώστηκε θετικός στον κορονοϊό μόλις μία εβδομάδα αφού έκανε το εμβόλιο της Pfizer.

Ο νοσηλευτής της Εντατικής Μάθιου Γ. που εργάζεται σε δύο διαφορετικά νοσοκομεία στο Σαν Ντιέγο, έλαβε το εμβόλιο της Pfizer στις 18 Δεκεμβρίου, αναφέροντας σε σε τοπικό κανάλι, θυγατρικό του ABC News, ότι το μπράτσο του ήταν πρησμένο και του πονούσε για μια ημέρα.

Εφτά ημέρες μετά, και ενώ ο 45χρονος νοσηλευτής έκανε τη βάρδιά του την παραμονή των Χριστουγέννων ασθένησε παρουσιάζοντας τα κλασικά συμπτώματα του κορονοϊού, όπως κόπωση, ρίγη και μυικούς πόνους.

Δύο ημέρες μετά ο Μάθιου επισκέφθηκε έναν χώρο drive through, όπου γίνονταν διαγνωστικά τεστ σε πολίτες και βρέθηκε θετικός στην Covid-19.

Ο δρ. Κρίστιαν Ράμερς, λοιμωξιολόγος, είπε στο KGTV ότι ενδεχομένως ο Μάθιου είχε κολλήσει τον ιό πριν κάνει το εμβόλιο καθώς χρειάζονται δύο εβδομάδες μετά την πρώτη δόση για να υπάρξει επίδραση του φαρμάκου.

“Ξέρουμε από τις κλινικές δοκιμές του εμβολίου ότι χρειάζονται 10-14 ημέρες προτού αρχίσει το φάρμακο να προσφέρει προστασία. Αυτή η πρώτη δόση πιστεύουμε ότι σου δίνει γύρω στο 50% ανοσία και χρειάζεσαι και τη δεύτερη δόση για να πας στο 95%” σημείωσε ο καθηγητής που επεσήμανε ότι δεν χρειάζεται εφησυχασμός και πρέπει όσοι εμβολιάζονται να τηρούν ακόμη τα υγειονομικά πρωτόκολλα όπως το να πλένουν χέρια και να φορούν μάσκες”.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Καλιφόρνια: Νεκρός λίγες ώρες μετά από εμβολιασμό – Κατεπείγουσα έρευνα σε εξέλιξη

Κορονοϊός: Εμβολιάζονται στο Ισραήλ οι ηλικίες από 16 έως 18 ετών

Θετικός στον κορονοϊό ο πρόεδρος του Μεξικού

Ανοικτά σχολεία και όχι τηλεδιδασκαλία: Πλαταίνει το κίνημα καταλήψεων λυκείων στην Ιταλία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα