ΑΘΗΝΑ
07:13
|
22.05.2024
Με πυροτεχνήματα και πολλές ευχές για υγεία και ευημερία υποδέχθηκαν ήδη το 2021 σε Αυστραλία, Κίνα, Νέα Ζηλανδία...
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Με εντυπωσιακά, αν και λιγότερα από άλλες χρονιές, πυροτεχνήματα πάνω από την εμβληματική Όπερα του Σίδνεϋ αλλά και φωτοβολίδες και νυχτερινά πάρτι στις παραλίες της αχανούς χώρας γιόρτασαν οι Αυστραλοί την έλευση του 2021.

Οι ελπίδες για μία καλύτερη χρονιά έγιναν ανάρπαστες καθώς όλοι θέλουν να αφήσουν πίσω το πολύμηνο λοκντάουν, που έζησαν λόγω της πανδημίας, και να ξεχάσουν τους περιορισμούς σε δικαιώματα και ελευθερίες…

«Τη χρονιά και αυτή! Ελπίζουμε το 2021 να είναι πιο εύκολο για όλους μας» είπε η πρωθυπουργός της Νέας Νότιας Ουαλίας, Γκλάντις Μπερεζικλιάν, ξεκινώντας τη σύντομη ομιλία της και τις ευχές για τη νέα χρονιά.

Χιλιάδες άλλοι Αυστραλοί προτίμησαν τις παραλίες ή τα πάρκα, με την ελπίδα πως δεν θα ξανακλειστούν άλλο για βδομάδες ή μήνες μέσα στα σπίτια τους λόγω πανδημίας…

Εξίσου εντυπωσιακή υποδοχή επιφύλαξαν στο 2021 δισεκατομμύρια Κινέζοι.

Στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του ο Κινέζος Πρόεδρος, Σι Τζινπίνγκ, εξήρε τα κατορθώματα του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού στη μάχη ενάντια στον νέο κορονοϊό Covid-19 και την πανδημία.

Εξέφρασε παράλληλα την ελπίδα για μεγαλύτερη ανάπτυξη, ευημερία αλλά και διάθεση να μοιραστεί όλη η ανθρωπότητα “σαν μία μεγάλη οικογένεια” τα επιστημονικά και τεχνολογικά επιτεύγματα για ένα κοινό, “καλύτερο μέλλον”.

Πιο συγκρατημένη ήταν η υποδοχή του νέου έτους στην πρωτεύουσα της Νέας Ζηλανδίας, Όκλκαντ.

Αντίθετα, στην πρωτεύουσα της Νότιας Κορέας, Σεούλ, ο κόσμος υποδέχθηκε στους ολοφώτιστους δρόμους την έλευση της νέας χρονιάς, με την προσδοκία πιο ξέγνοιαστων ημερών.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Εντάλματα σύλληψης για Νετανιάχου και Γκάλαντ ζητά το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο-Είναι εξωφρενικό απαντά ο πρόεδρος Μπάιντεν

Οι ΗΠΑ «απορρίπτουν βασικά» τη σημερινή ανακοίνωση του εισαγγελέα του ΔΠΔ Καρίμ Χαν σχολίασε ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών. Ποικιλία αντιδράσεων στην Ευρώπη.
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα