ΑΘΗΝΑ
05:11
|
20.04.2024
Κάλεσε τον ελληνικό λαό να γιορτάσει την Πρωτοχρονιά κλείνοντας την πόρτα…στον νέο κορονοϊό.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

«Η πατρίδα μας κλήθηκε να διαχειριστεί πολλά και ταυτόχρονα μέτωπα: Την έκρηξη των μεταναστευτικών κυμάτων. Τις συνέπειες του κορονοϊού στην υγεία και την οικονομία. Και, βέβαια, τις αναταράξεις στο πεδίο των εθνικών μας θεμάτων. Απέναντι σε όλα αυτά, η Ελλάδα έμεινε όρθια. Στον Έβρο, ασφάλισε τα σύνορά της. Στο Αιγαίο, προστάτεψε και ανακούφισε τα νησιά της. Στην Ανατολική Μεσόγειο, περιφρούρησε τα δικαιώματά της» υποστήριξε στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ακολούθως κάλεσε τον ελληνικό λαό να γιορτάσει αυτή την Πρωτοχρονιά κλείνοντας την πόρτα…στον νέο κορονοϊό εκτιμώντας πως «θα ήταν άδικο λίγες στιγμές χαλάρωσης να γκρεμίσουν όσα με θυσίες χτίσαμε έως σήμερα».

Επιχειρώντας να εμπνεύσει αισιοδοξία για τους πρώτους μήνες του 2021 ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε πως η χώρα διαθέτει ήδη «το διαβατήριο για μία καλύτερη ζωή» επειδή έχουν ξεκινήσει και συνεχίζονται οι αποστολές εμβολίων για την καταπολέμηση της πανδημίας.  

«Το εμβόλιο είναι η ασπίδα μας και η σκυτάλη της υγείας που παραλαμβάνει ο καινούργιος χρόνος από τον παλιό που φεύγει» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Δεν παρέλειψε βεβαίως να επαναλάβει τις συστάσεις για αυστηρή τήρηση των περιοριστικών μέτρων προσθέτοντας πως «οι περιορισμοί θα διατηρούνται όσο δεν θα τηρούνται» διότι «τα μέτρα αποδίδουν μόνον όταν κάποιοι δεν τα προδίδουν».

«Θα αίρονται σταδιακά, καθώς θα εμπεδώνεται η σιγουριά. Με προτεραιότητα πάντα το άνοιγμα των σχολείων μας» επισήμανε.

 «Το εμβόλιο κατά του Covid αποτελεί το πρωτοχρονιάτικο δώρο του 2021. Και το δικό μας αντίδωρο θα είναι η καθολική αποδοχή του. Γιατί σημαίνει αυτοπροστασία αλλά και αλληλεγγύη προς τους αγαπημένους μας.  Η προφύλαξη του καθένα δεν επιτρέπει επιφύλαξη από κανέναν. Η ελευθερία της άρνησης δεν μπορεί να γίνεται άρνηση της ελευθερίας. Και όσο προχωρεί ο εμβολιασμός, τόσο θα υποχωρεί ο κορονοϊός» σημείωσε.

Προειδοποίησε επίσης πως η μάσκα, «όπως και όλα τα μέτρα προστασίας» θα παραμείνουν….μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία του εμβολιασμού!

 «Βρισκόμαστε πια στον επίλογο της περιπέτειας. Και αυτό πρέπει να μας οπλίζει με νέα δύναμη. Το κράτος θα συνεχίσει να φροντίζει την κοινωνία και να στηρίζει την οικονομία. Και η νέα χρονιά θα γίνει σίγουρα χρονιά ελευθερίας» ανέφερε.

Και κατέληξε:  «Το 2021, λοιπόν, θα είναι πυκνό, κλείνοντας παλιές πληγές και ανοίγοντας νέους ορίζοντες. Ολοκληρώνει 200 χρόνια εθνικής πορείας. Συμπληρώνει 40 χρόνια ευρωπαϊκής εμπειρίας.

Και εγκαινιάζει μία καινούργια δεκαετία ευημερίας…

Το 2021 είναι στο χέρι μας να γίνει η «Χρονιά των Ελλήνων».

Ο κρίκος που θα ενώνει τις νίκες των προγόνων με τις επιτυχίες των απογόνων.

Και ο δρόμος που θα μετατραπεί σε λεωφόρο για τη νέα Ελλάδα.

Αξίζει, λοιπόν, να τον υποδεχτούμε με αισιοδοξία και εμπιστοσύνη στις δυνάμεις μας».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Στο Ντονιέτσκ βρέθηκε νεκρός ο Ράσελ Μπέντλεϊ

Άδεια για την ιδιωτική σχολή ιατρικής στην Αθήνα από την Επιτροπή Ανταγωνισμού

Νεαρός αυτοπυρπολύθηκε έξω από το δικαστήριο που δικάζει τον Τραμπ

Εργασιακό Γολγοθά αντιμετωπίζουν οι νέοι εργαζόμενοι λέει έρευνα του Eteron

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα