ΑΘΗΝΑ
00:03
|
02.05.2024
Η Πορτογαλία διαδέχεται από σήμερα την Γερμανία στην προεδρία του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η  Πορτογαλία διαδέχεται σήμερα την Γερμανία στην εκ περιτροπής προεδρία του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με βασικό πυλώνα το σύνθημα “Ώρα για αποτελέσματα: μια δίκαιη, πράσινη και ψηφιακή ανάκαμψη”, σε μια θητεία που θα διαρκέσει έως τις 30 Ιουνίου 2021.

Ο Πορτογάλος πρωθυπουργός Αντόνιο Κόστα δήλωσε την Τετάρτη με ανάρτησή του στο twitter πως “Είναι τιμή και μεγάλη ευθύνη για την Πορτογαλία να παραλαμβάνει τη σκυτάλη από τη Γερμανία και την καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ”. 

Όπως αναγράφεται στους στόχους της για την προεδρία, η χώρα “δεσμεύεται να διαδραματίσει θετικό και ευέλικτο ρόλο προκειμένου να ενεργήσει με θετικό τρόπο, να προωθήσει τη συνεργασία, να επιτύχει απτά αποτελέσματα στην οικονομική ανάκαμψη και να οδηγήσει την Ευρωπαϊκή Ένωση στην έξοδο από την κρίση”.

Πρόκειται για έναν ρόλο που αναμένεται να είναι ιδιαίτερα απαιτητικός λόγω της πανδημίας, που όπως όλα δείχνουν θα παραμείνει στο επίκεντρο τους επόμενους μήνες, ενώ παράλληλα θα πρέπει να αντιμετωπιστούν τα ζητήματα που προέκυψαν από την αποχώρηση της Μεγάλης Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ, RT

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ο Γκαλεάνο στο Σικάγο, η Εργατική Πρωτομαγιά και κυνηγετικές ιστορίες για εργάτες

Φοιτητές κατέλαβαν και το Χάμιλτον Χολ του πανεπιστημίου Κολούμπια στη Ν.Υόρκη

Ενδοπαλαιστινιακές συνομιλίες συμφιλίωσης στο Πεκίνο

Ο Τραμπ μαλώνει τον Νετανιάχου ξανά για τις επιθέσεις της Χαμάς και τον πόλεμο στη Γάζα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα