ΑΘΗΝΑ
20:34
|
23.04.2024
Με απόφαση των ΗΠΑ το αεροπλανοφόρο Νίμιτς επιστρέφει στην Ουάσινγκτον.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι ΗΠΑ απομάκρυναν την Πέμπτη το αεροπλανοφόρο Νίμιτς (USS Nimitz) από τον Περσικό Κόλπο, λίγες ημέρες πριν τη συμπληρωση ενός έτους από τον θάνατο του στρατηγού Κασέμ Σολεϊμανί. 

Μόλις μια ημέρα μετά την αποστολή δύο βομβαρδιστικών B-52 στην περιοχή, με σκοπό την αποτροπή του Ιράν να κινηθεί εναντίον των ΗΠΑ, ο μεταβατικός Υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Κρις Μίλερ ανακοίνωσε ότι το αεροπλανοφόρο Νίμιτς, που βρίσκεται στον Περσικό Κόλπο από τον Νοέμβριο, θα επιστρέψει στην Ουάσινγκτον.

Ο Ιρανός Υπουργός Εξωτερικών Τζαβάντ Ζαρίφ είχε ισχυριστεί την Πέμπτη ότι οι ΗΠΑ ψάχνουν ένα πρόσχημα για να επιτεθούν και κατέστησε σαφές με ανάρτησή του στο twitter ότι «το Ιράν δεν επιδιώκει πόλεμο, αλλά θα ανταποκριθεί ανοιχτά και άμεσα για να υπερασπιστεί τον λαό του, την ασφάλεια και τα ζωτικά συμφέροντά του».

Η αναχώρηση του Νίμιτς εγείρει ερωτήματα, δεδομένου ότι η Ουάσινγκτον έστειλε δύο B-52 πάνω από την περιοχή μέσα στην εβδομάδα, ανακοίνωσε την ανάπτυξη ενός υποβρυχίου και έστειλε περισσότερα μαχητικά αεροσκάφη στη Σαουδική Αραβία.

Πηγή: RT

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πιέσεις ΟΗΕ και Συμβουλίου της Ευρώπης στο Λονδίνο για τις απελάσεις στη Ρουάντα

Βομβιστικές επιθέσεις στο Μπουένος Άιρες: Μια δικαστική απόφαση με επιπτώσεις

Η διπλωματία του πιτόγυρου έχει και τα όριά της…

Ρεκόρ στους τραυματισμούς εργαζομένων στη SpaceX για δεύτερη χρονιά

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα