ΑΘΗΝΑ
00:00
|
21.05.2024
Το Ιράν απαντά σε δημοσίευμα των Washington Times σχετικά με την υποτιθέμενη απειλή του Προέδρου της χώρας κατά της ζωής του Ντόναλντ Τραμπ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Λίγες ημέρες πριν την συμπλήρωση ενός έτους από την δολοφονίας του στρατηγού Κασέμ Σολεϊμανί, η Τεχεράνη χαρακτήρισε ως fake news ένα δημοσίευμα των Washington Times σχετικά με τα υποτιθέμενα ιρανικά σχέδια για τη δολοφονία του απερχόμενου προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, υποστηρίζοντας ότι η πολιτική δολοφονία είναι μια αμερικανική τακτική.

Οι Washington Times δημοσίευσαν μία είδηση με τον ισχυρισμό ότι ο Ιρανός πρόεδρος Χασάν Ρουχανί απείλησε τη ζωή του αμερικανού ηγέτη, βασίζοντάς την σε μια ομιλία του Ρουχανί  νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα, στην οποία είπε ότι ο κόσμος σύντομα θα απαλλαγεί από τον «τραμπισμό» και πως «η θητεία αυτού του δολοφόνου πλησιάζει στο τέλος της και θα πέσει στον σκουπιδοτενεκέ της ιστορίας».

Απαντώντας στους Times με ανάρτησή του στο twitter, ο εκπρόσωπος του Ιρανικού Υπουργείου Εξωτερικών αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι η Τεχεράνη έχει θέσει τον Τραμπ στο στόχαστρό της, λέγοντας πως “η δειλία στη δολοφονία ξένων ηγετών αποτελεί χαρακτηριστικό των ΗΠΑ και του Ισραήλ ΟΧΙ των Ιρανών”.

Η αναπληρώτρια Εκπρόσωπος Τύπου του Προέδρου του Ιράν έκανε παρόμοια ανάρτηση επιμένοντας ότι θα ήταν υποβιβαστικό για την αξιοπρέπεια του Ιρανού Προέδρου να απειλήσει τη ζωή ενός ξένου ομολόγου του και πως οι παρατηρήσεις του αναφέρονταν σαφώς στην  “πολιτική” ζωή του  Τραμπ.

Η ένταση αυτή προστίθεται στην ήδη τεταμένη κατάσταση μεταξύ των δύο χωρών, ενώ το Ιράν έχει επισημάνει ότι ο Τραμπ προσπαθεί να βρει ένα πρόσχημα για να ξεκινήσει μια σύγκρουση με την Ισλαμική Δημοκρατία πριν τη λήξη της θητείας του.

Πηγή:RT

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Τι είπε απόψε στο διάγγελμά του ο Νετανιάχου για το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο

Ιρανικές Προεδρικές εκλογές στις 28 Ιουνίου

Γνήσιος σύμμαχος της Ελλάδας η Αίγυπτος, λέει ο Γεραπετρίτης

Εντάλματα σύλληψης για Νετανιάχου και Γκάλαντ ζητά το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο-Είναι εξωφρενικό απαντά ο Πρόεδρος Μπάιντεν

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα