ΑΘΗΝΑ
19:15
|
20.05.2024
Ο Υπουργός Εξωτερικών της Κίνας επικρίνει την επιθετική στάση της Ουάσιγκτον επιμένοντας ότι οι σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών θα βελτιωθούν μόνο εάν τα δύο…
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σε συνέντευξή του στα κρατικά μέσα ενημέρωσης της Κίνας, ο Υπουργός Εξωτερικών Γουάνγκ Γι κατέκρινε την επιθετική στάση της Ουάσιγκτον απέναντι στην Κίνα και ανέφερε πως η στρατηγική της αντιπαράθεσης ήταν «καταδικασμένη να αποτύχει», αφού οι αμερικανικές προκλήσεις πλήττουν τα συμφέροντα και των δύο εθνών. Επίσης σημείωσε ότι η Ουάσιγκτον μπορεί να αισθάνεται ανήσυχη για την «ταχεία ανάπτυξη» της Κίνας, αλλά προέτρεψε τις ΗΠΑ να επικεντρωθούν στην «αυτοβελτίωση» αντί να εμποδίζουν τις άλλες χώρες να προχωρήσουν. Ο Γουάνγκ τόνισε η Κίνα δεν θα προσπαθήσει να μιμηθεί τη συμπεριφορά της Ουάσιγκτον καθώς αναπτύσσεται στην παγκόσμια σκηνή.

Ο Υπουργός επέμεινε ότι η Κίνα δεν παρενέβη ποτέ στις εσωτερικές υποθέσεις των ΗΠΑ και ότι είναι έτοιμη να κάνει μια καινούργια αρχή στις σχέσεις με την Ουάσινγκτον, σε πνεύμα συνεργασίας και σταθερότητας. Ο Κινέζος διπλωμάτης εξέφρασε την ελπίδα ότι η ανερχόμενη κυβέρνηση Μπάιντεν θα έχει μια διαφορετική προσέγγιση σε ό,τι αφορά στη συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών από την κυβέρνηση Τραμπ.

Πηγή: RT

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η πορτογαλική νεολαία πέφτει στα δόκανα της Ακροδεξιάς

Δημοσκόπηση Οpinion Poll: Μικρή αύξηση ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές

Χιλιάδες διαδηλωτές κατά του Νετανιάχου έξω από την Κνέσετ

Το Κίεβο λέει πως χτύπησε τα ρωσικά πλοία Κόβροβετς και Τσικλόν

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα