ΑΘΗΝΑ
10:24
|
25.01.2021
Λόγω εμφάνισης παρενεργειών μετά τη χορήγηση του εμβολίου νοσηλεύεται 32χρονη γιατρός στο Μεξικό, ενώ καταγράφηκε και στην Φινλανδία το πρώτο περιστατικό.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι υγειονομικές αρχές του Μεξικό διερευνούν την περίπτωση μιας γιατρού τριάντα δύο ετών που νοσηλεύεται, καθώς, μετά τον εμβολιασμό της με το σκεύασμα των Pfizer/BioNTech, εμφάνισε δυσκολία στην αναπνοή, σπασμούς και δερματικό εξάνθημα

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας, η αρχική διάγνωση είναι εγκεφαλομυελίτιδα. Ωστόσο το Υπουργείο προσέθεσε ότι η γιατρός έχει ιστορικό αλλεργικών αντιδράσεων και πως δεν υπάρχουν στοιχεία από τις κλινικές δοκιμές για εγκεφαλική φλεγμονή μετά τη χορήγηση του εμβολίου.

Οι εταιρείες Pfizer και BioNTech δεν έχουν σχολιάσει το περιστατικό.

Το Μεξικό αριθμοί περισσότερα από 126.500 θύματα της νόσου Covid-19. Η χώρα άρχισε  στις 24 Δεκεμβρίου τη διανομή της πρώτης δόσης των εμβολίων σε υγειονομικούς. 

Στην Φινλανδία, η Υπηρεσία Φαρμάκων δέχτηκε την πρώτη αναφορά για παρενέργεια στο ίδιο εμβόλιο μια εβδομάδα μετά την έναρξη της εκστρατείας μαζικού εμβολιασμού του πληθυσμού στην Ευρώπη. Η επικεφαλής γιατρός της Υπηρεσίας ανέφερε πως οι πληροφορίες σχετικά με τα περιστατικά αντιδράσεων στο εμβόλιο θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα όταν παρουσιαστούν τουλάχιστον πέντε από αυτό και πως προς το παρόν δεν μπορούν να αποκαλυφθούν περισσότερες λεπτομέρειες λόγω των προσωπικών δεδομένων των ασθενών. Ταυτόχρονα επεσήμανε ότι οι αναφορές αλλεργικών αντιδράσεων ή άλλης παρενέργειας πιθανόν να αυξηθούν.

Μέχρι στιγμής, εμβόλια κατά του νέου κορονοϊού έχουν χορηγηθεί σε εργαζόμενους στον τομέα υγείας στις πέντε μεγαλύτερες περιοχές της χώρας από πλευράς νοσηλευτικών εγκαταστάσεων – Ελσίνκι, Τούρκου, Τάμπερε, Κουόπιο και Ούλου. 

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Καλιφόρνια: Νεκρός λίγες ώρες μετά από εμβολιασμό – Κατεπείγουσα έρευνα σε εξέλιξη

Κορονοϊός: Εμβολιάζονται στο Ισραήλ οι ηλικίες από 16 έως 18 ετών

Θετικός στον κορονοϊό ο πρόεδρος του Μεξικού

Ανοικτά σχολεία και όχι τηλεδιδασκαλία: Πλαταίνει το κίνημα καταλήψεων λυκείων στην Ιταλία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα