ΑΘΗΝΑ
16:58
|
25.04.2024
Επίθεση στην κυβέρνηση για το ζήτημα των εμβολιασμών των υγειονομικών άσκησε το ΚΙΝΑΛ και η Ελληνική Λύση.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Επίθεση στην κυβέρνηση για το ζήτημα των εμβολιασμών των υγειονομικών, ασκεί το Κίνημα Αλλαγής με σημερινή ανακοίνωσή του. «Αυτοσχεδιασμοί και ανικανότητα από την Κυβέρνηση και στους εμβολιασμούς» αναφέρει στην ανακοίνωση, σημειώνοντας πως «Λίγες ώρες μετά τις διαβεβαιώσεις των αρμοδίων, περί του αντιθέτου, αναβλήθηκαν οι προγραμματισμένοι εμβολιασμοί των υγειονομικών σε κρίσιμα νοσοκομεία με κλίνες COVID -19».

Όπως επισημαίνεται στην ίδια ανακοίνωση, «περιμένουμε απάντηση τώρα για το τι έχει συμβεί. Όχι άλλο ράβε-ξήλωνε εις βάρος της κοινωνίας και της οικονομίας».

Ελληνική Λύση: Το πολυδιαφημισμένο «σχέδιο εμβολιασμών» της κυβέρνησης έχει καταρρεύσει

Λόγο για «μαζική ακύρωση εμβολιασμού υγειονομικών λειτουργών σε ολόκληρη τη χώρα» κάνει η Ελληνική Λύση σε σημερινή της ανακοίνωση και ασκεί έντονη κριτική στην Κυβέρνηση, σημειώνοντας πως το σχέδιο εμβολιασμών «έχει καταρρεύσει χωρίς καμία επίσημη εξήγηση».

«Όπως καταγγέλλεται από τους καθ’ ύλην αρμόδιους, τις τελευταίες ώρες έχουν ακυρωθεί οι προγραμματισμένοι εμβολιασμοί υγειονομικών λειτουργών χωρίς να έχει δοθεί καμία εξήγηση από την κυβέρνηση», υποστηρίζει στην ανακοίνωσή της η Ελληνική Λύση. «Το πολυδιαφημισμένο “σχέδιο εμβολιασμών” της κυβέρνησης έχει καταρρεύσει χωρίς καμία επίσημη εξήγηση» αναφέρει και προαναγγέλλει ότι το κόμμα «θα απαιτήσει λοιπόν επισήμως εξηγήσεις εντός κοινοβουλίου».

Σε άλλη ανακοίνωσή της, η Ελληνική λύση αναφέρεται σε «προκλητικές εικόνες “επωνύμων” σε πολυτελές ρεβεγιόν στο Ντουμπάι, την ώρα που οι Έλληνες πολίτες παραμένουν εγκλωβισμένοι». Κάτι που σύμφωνα με την Ελληνική Λύση, αποδεικνύει «ότι κάποιοι σ’ αυτή τη χώρα είναι υπεράνω νόμων με αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης», απαιτώντας «την επιβολή αυστηρής και ελεγχόμενης καραντίνας στους “ανέμελους” ταξιδιώτες, οι οποίοι με την ανοχή της κυβέρνησης προκαλούν το δημόσιο αίσθημα».

KKE: Ακέραια η ευθύνη της κυβέρνησης για την αναβολή προγραμματισμένων εμβολιασμών σε νοσοκομεία

Έντονη κριτική στην κυβέρνηση με αφορμή τους εμβολιασμούς υγειονομικών, ασκεί το ΚΚΕ. Σε ανακοίνωσή του αναφέρει πως «Η κυβέρνηση έχει ακέραια την ευθύνη για τις παλινωδίες και την αναβολή προγραμματισμένων εμβολιασμών σε νοσοκομεία πρώτης γραμμής» και ότι «η κατάσταση αυτή δημιουργεί εύλογη ανησυχία για την κρατική ετοιμότητα, εν όψει της πιο δύσκολης διαχείρισης του εμβολιασμού στον γενικό πληθυσμό».

Συμπληρώνοντας το ΚΚΕ επισημαίνει πως «επιβεβαιώνεται ξανά ότι η εμβολιαστική κάλυψη του πληθυσμού θα είναι μια μακροχρόνια και σύνθετη διαδικασία κι αν δεν παρθούν άμεσα μέτρα θωράκισης του δημοσίου συστήματος υγείας, ούτε η πανδημία αντιμετωπίζεται ούτε οι αναγκαίοι όροι για τον εμβολιασμό εξασφαλίζονται».

ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση κάθε μέρα επιβεβαιώνει το απόλυτο επιτελικό μπάχαλο και τον ανύπαρκτο σχεδιασμό της

Επίθεση στην κυβέρνηση για την διαχείριση της πανδημίας εξαπολύει ο ΣΥΡΙΖΑ, καταλογίζοντάς της ότι έχει χάσει πλήρως τον έλεγχο και ότι “η επιτελική της ανικανότητα βυθίζει την κοινωνία σε ακόμα μεγαλύτερη ανασφάλεια”.

Στην ανακοίνωσή του υποστηρίζει ότι «η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη κάθε μέρα επιβεβαιώνει το απόλυτο επιτελικό μπάχαλο και τον ανύπαρκτο σχεδιασμό της» καθώς:

– Ανακοίνωσε άνοιγμα των σχολείων χωρίς καν να έχει ερωτηθεί η Επιτροπή των ειδικών.

– Ανακοίνωσε νέα περιοριστικά μέτρα, κλείνοντας τα μαγαζιά που άνοιξε πριν από δέκα ημέρες, ενώ δυο ώρες νωρίτερα ο κ. Γεωργιάδης προανήγγειλε περαιτέρω άνοιγμα καταστημάτων σε ζώνες. 

– Εμφανίζεται ανίκανη να οργανώσει ακόμα και τον εμβολιασμό. Ενώ η χώρα έχει παραλάβει 96.000 δόσεις εμβολίων, μέχρι χθες είχαν γίνει μόλις 3.000 εμβολιασμοί, μεταξύ των οποίων και στους παρατρεχάμενους του κ. Μητσοτάκη. Την ίδια ώρα, συνεχίζονται οι καταγγελίες υγειονομικών για αναβολή του εμβολιασμού τους σε νοσοκομεία. 

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ζυμώσεις για διορισμό νέου πρωθυπουργού στην Αϊτή

Στη Χιλή η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου

ΚΚΕ: «Στο στόμα του λύκου» η φρεγάτα Ύδρα

Ελεύθερος ο Φλώρος- Απαγορεύεται να πλησιάσει τον Γραμμένο στα 50 μέτρα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα