ΑΘΗΝΑ
04:49
|
26.06.2024
Η γερμανική κυβέρνηση ενέκρινε το 2020 εξαγωγές όπλων και στρατιωτικού εξοπλισμού αξίας άνω του 1δις σε χώρες που εμπλέκονται στις συρράξεις σε Υεμένη και Λιβύη.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σύμφωνα με το Υπουργείο Οικονομικών της Γερμανίας, έως τις 17 Δεκεμβρίου 2020 είχαν εγκριθεί προς την Αίγυπτο εξαγωγές όπλων και στρατιωτικού εξοπλισμού υψους 752 εκατομμυρίων ευρώ. Εντός του 2020 ενέκρινε επίσης όπλα και εξοπλισμό για το Κατάρ (305,1 εκ), τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (51,3 εκ), το Κουβέιτ (23,4 εκ) την Τουρκία (22, 9 εκ), τον Λίβανο (1,7 εκ) και το Μπαχρέιν (1,5 εκ).

Όλες οι προαναφερθείσες χώρες εμπλέκονται στις μακροχρόνιες συρράξεις που μαίνονται στη Λιβύη και την Υεμένη.

Στην Υεμένη ένας στρατιωτικός συνασπισμός υπό τη Σαουδική Αραβία, στον οποίο συμμετέχουν τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, η Αίγυπτος, το Κουβέιτ, η Ιορδανία και το Μπαχρέιν, στηρίζει τις κυβερνητικές δυνάμεις εναντίον των σιιτών ανταρτών Χούτι. Στην περιοχή της Λιβύης, το Κατάρ και η Τουρκία στηρίζουν την κυβέρνηση του πρωθυπουργού Φαγέζ αλ Σάρατζ ενώ οι δυνάμεις του Χαλίφα Χάφταρ έχουν τη στήριξη των Ηνωμένων Αραωβικών Εμιράτων και της Αιγύπτου.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Τζούλιαν Ασάνζ είναι ελεύθερος

Συμφώνησε να παραδεχτεί την ενοχή του για την κατηγορία τής κατασκοπείας και θα επιστρέψει στην Αυστραλία μετά από την πολύχρονη καταδίωξη που υπέστη.
ΣΥΝΑΦΗ

Γερμανικές αντιδράσεις για την 6ήμερη εργασία στην Ελλάδα

Έρχονται μεγάλες ανατιμήσεις σε εκατοντάδες φάρμακα

Διάγγελμα του Προέδρου της Κένυας μετά την έκρηξη βίας απέναντι στη βαριά φορολογία

Νορβηγία: Προχωράει στην αποθήκευση σιτηρών πριν έρθει το… «αδιανόητο»

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα