ΑΘΗΝΑ
12:46
|
18.04.2024
Τα νέα μέλη της Γερουσίας των ΗΠΑ ορκίστηκαν στο Καπιτώλιο την Κυριακή το μεσημέρι.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τα νέα μέλη της Γερουσίας των ΗΠΑ, που εκλέχθηκαν κατά την ψηφοφορία του Νοεμβρίου, ορκίστηκαν στο Καπιτώλιο την Κυριακή το μεσημέρι, καθώς οι νομοθέτες συγκλήθηκαν για να σχηματίσουν το 117ο Κονγκρέσο.

Η Βουλή των Αντιπροσώπων και η Γερουσία έχουν συγκαλέσει τις πρώτες τους συνόδους. Οι Δημοκρατικοί έχουν διατηρήσει τον έλεγχο στην κατώτερη βουλή του Κογκρέσου με ένα πλεονέκτημα 222 προς 211. Η πρόεδρος της Βουλής Νάνσυ Πελόσι αναμένεται να επανεκλεγεί σε νέα διετή θητεία.

“Το να πούμε ότι το 117ο Κονγκρέο θα συγκληθεί σε μια δύσκολη στιγμή θα ήταν πράγματι ευφημισμός”, δήλωσε ο αρχηγός της πλειοψηφίας της Γερουσίας των ΗΠΑ, Μιτς ΜακΚόνελ, προσθέτοντας ότι “από την πολιτική διαίρεση έως μια θανατηφόρα πανδημία και αντιπάλους σε όλο τον κόσμο, τα εμπόδια που έχουμε μπροστά μας είναι πολλά και είναι σοβαρά. Αλλά υπάρχει επίσης αρκετός λόγος για ελπίδα. “

Το νέο Κονγκρέσο συγκλήθηκε λίγο πριν από μια κοινή συνεδρίαση στις 6 Ιανουαρίου για να επιβεβαιώσει τις ψηφοφορίες του σώματος εκλεκτόρων και να πιστοποιήσει τη νίκη του Τζο Μπάιντεν στις προεδρικές εκλογές. Η ορκομωσία του Μπάιντεν έχει προγραμματιστεί για τις 20 Ιανουαρίου. Ορισμένοι Ρεπουμπλικάνοι και στα δύο επιμελητήρια αναμένεται να αντιταχθούν στη νίκη του Μπάιντεν, αν και δεν έχουν πρακτικές πιθανότητες επιτυχίας. Ο νυν Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, ωστόσο, έχει αρνηθεί να την αναγνωρίσει, ισχυριζόμενος εκλογική απάτη, παρά το ότι η εκστρατεία του έχασε σχεδόν όλες τις 60 περίπου νομικές προκλήσεις που υποβλήθηκαν τον περασμένο μήνα.

Πηγή: Sputnik News

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κασσελάκης κατά Αυτιά: Χουντικό το σύνθημα «πατρίς, θρησκεία, οικογένεια»

Κυρώσεις στην Τεχεράνη από την Ε.Ε.

Μπέος: Αποκάλεσε «κοπρίτες» τους πολίτες και έκανε μηνύσεις

Συλλήψεις στη Γερμανία για υποψία κατασκοπείας υπέρ της Ρωσίας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα