ΑΘΗΝΑ
15:54
|
25.04.2024
Το Ισραήλ αμφισβητεί τους ισχυρισμούς της Τεχεράνης ότι προσπαθεί να πυροδοτήσει έναν πόλεμο μεταξύ ΗΠΑ και Ιράν, προσθέτοντας ότι ανησυχεί για την ασφάλειά του.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Υπουργός Ενέργειας του Ισραήλ Γιουβάλ Στεϊνίτζ χαρακτήρισε ως “ανοησίες” τους ισχυρισμούς του Υπουργού Εξωτερικών του Ιράν Τζαβάντ Ζαρίφ ότι το Ισραήλ σχεδίαζε επιθέσεις εναντίον των αμερικανικών δυνάμεων στο Ιράκ για να πυροδοτήσει μια στρατιωτική σύγκρουση στην περιοχή, ενώ ισχυρίστηκε πως το Ισραήλ είναι αυτό πουυ κινδυνεύει από πιθανές ιρανικές επιθέσεις. Είπε, επίσης, ότι τα σχόλια του Ζαρίφ αποδεικνύουν πως αναζητά δικαιολογίες για να χτυπήσει το Ισραήλ, και ως εκ τούτου η χώρα πρέπει να είναι σε επιφυλακή.

Το Σάββατο ο Ζαρίφ επεσήμανε στον Ντόναλντ Τραμπ με ένα tweet ότι οι Ισραηλινοί πράκτορες σχεδιάζουν να επιθέσεις εναντίον Αμερικανών στη χώρα, προσπαθώντας να παγιδεύσουν τον ηγέτη των ΗΠΑ με προσχήματα πολέμου. Προέτρεψε τον Τραμπ να μην πέσει στην παγίδα και προειδοποίησε ότι το Ιράν θα απαντήσει αναλόγως σε τυχόν επιθετικές ενέργειες..

Την προηγούμενη εβδομάδα είχε κάνει ανάρτηση σε αντίστοιχο ύφος, χωρίς ωστόσο να κατονομάσει τον ένοχο πίσω από την υποτιθέμενη συνωμοσία.

Η Τεχεράνη, που τιμά σήμερα την μνήμη του στρατηγού Κασέμ Σολεϊμανί έχει ορκιστεί ότι θα εκδικηθεί για τον θάνατό του. Οι ΗΠΑ έχουν ήδη αποσύρει ορισμένες δυνάμεις από την περιοχή, ως προληπτικό μέτρο και ο Τραμπ δήλωσε ότι θα θεωρήσει υπεύθυνη την Τεχεράνη εάν σκοτωθεί ένας Αμερικανός στο Ιράκ. Την Παρασκευή, οι ιρακινές αρχές επιβεβαίωσαν την ανακάλυψη μιας ναυτικής βόμβας που βρέθηκε συνδεδεμένη με το κύτος ενός πετρελαιοφόρου που αναχωρούσε από ιρακινό λιμάνι.

Πηγή: RT

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

ΚΚΕ: «Στο στόμα του λύκου» η φρεγάτα Ύδρα

Ελεύθερος ο Φλώρος- Απαγορεύεται να πλησιάσει τον Γραμμένο στα 50 μέτρα

ΗΠΑ: Εκατοντάδες νέες συλλήψεις φιλοπαλαιστίνιων φοιτητών

Τετράωρη στάση εργασίας στον ΟΑΣΘ την Παρασκευή

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα