ΑΘΗΝΑ
12:39
|
16.06.2024
Η πρωτοβουλία έρχεται μετά από την σύσταση επιτροπής που πρότεινε αλλαγές στους εσωτερικούς κανόνες για να «τιμήσει όλες τις έμφυλες ταυτότητες».
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Αναταραχή στον χώρο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και σκληρές επικρίσεις από συντηρητικούς bloggers και βουλευτές του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος προκάλεσε η εναρκτήρια προσευχή στην πρώτη συνεδρίαση του αμερικανικού Κογκρέσου για το νέο έτος.

Ο επιφορτισμένος με το καθήκον της ανάγνωσης της προσευχής, Εμάνουελ Κλίβερ, αποφάσισε να προχωρήσει σε ένα εναλλακτικό κλείσιμο κάνoντας λόγο αντί για άνδρες και γυναίκες (men and women) σε amen και awoman. Η πρωτοβουλία του βουλευτή και Μεθοδιστή πάστορα να προσθέσει το a μπροστά από την συνήθη προσφώνηση για τα δύο φύλα έρχεται μετά από την σύσταση επιτροπής που πρότεινε αλλαγές στους εσωτερικούς κανόνες για να «τιμήσει όλες τις έμφυλες ταυτότητες» και να εξαλείψει λέξεις σχετικές με το φύλο όπως «μητέρα», «πατέρας», «αυτός» και «αυτή» υπέρ ουδέτερων όρων.

Η εν λόγω πρωτοβουλία ωστόσο συγκέντρωσε τα πυρά τόσο Ρεπουμπλικανών πολιτικών, όπως του βουλευτή της Πενσυλβάνια, Γκάι Ρεσενθάλερ, που υπενθύμισε πως η λέξη Amen είναι λατινικής προέλευσης και άσχετη με την έμφυλη ατζέντα των Δημοκρατικών, όπως και χρηστών των μέσω κοινωνικής δικτύωσης που έσπευσαν να σχολιάσουν αρνητικά ή να σατιρίσουν την ενέργεια του Κλίβερ.

Πηγές: Sputnik, The Independent

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα