ΑΘΗΝΑ
16:40
|
19.04.2024
Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον ανακοίνωσε σήμερα το βράδυ της Δευτέρας ένα νέο εθνικό λοκντάουν για την Αγγλία μέχρι τουλάχιστον τα μέσα Φεβρουαρίου.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον ανακοίνωσε σήμερα το βράδυ της Δευτέρας ένα νέο εθνικό λοκντάουν για την Αγγλία μέχρι τουλάχιστον τα μέσα Φεβρουαρίου ώστε να καταπολεμηθεί η ταχέως διαδιδόμενη νέα μετάλλαξη του κορονοϊού.

Στο πλαίσιο του διαγγέλματός του ο Τζόνσον είπε ότι οι άνθρωποι πρέπει να μείνουν στο σπίτι και πάλι, όπως τους ζητήθηκε να το κάνουν στο πρώτο κύμα της πανδημίας τον Μάρτιο, αυτή τη φορά επειδή η νέα μετάλλαξη του ιού εξαπλώνεται με «ενοχλητικό και ανησυχητικό» τρόπο.

«Καθώς σας μιλώ απόψε, τα νοσοκομεία μας δέχονται μεγαλύτερη πίεση από το COVID από ό, τι οποιαδήποτε στιγμή από την έναρξη της πανδημίας», είπε ο Μπόρις Τζόνσον.

Σύμφωνα με τους νέους κανόνες, οι οποίοι πρόκειται να τεθούν σε ισχύ το συντομότερο δυνατόν, τα δημοτικά και δευτεροβάθμια σχολεία και τα κολέγια θα είναι κλειστά για δια ζώσης μάθηση, εκτός από τα παιδιά των εργαζομένων σε βασικούς κλάδους. Οι φοιτητές δεν θα επιστρέψουν τουλάχιστον μέχρι τα μέσα Φεβρουαρίου στα πανεπιστημιακά έδρανα.

Ο Τζόνσον έκλεισε λέγοντας πως «έρχονται δύσκολες εβδομάδες και πρέπει να μείνουμε σπίτι και να προστατεύσουμε το Εθνικό Σύστημα Υγείας».

Τη Δευτέρα, καταγράφηκαν 26.626 ασθενείς με Covid-19 σε νοσοκομεία στην Αγγλία, αύξηση άνω του 30% σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα. Αυτό συνιστά μια αύξηση της τάξης του 40% πάνω από το υψηλότερο επίπεδο του πρώτου κύματος την άνοιξη.

Του διαγγέλματος Τζόνσον είχε προηγηθεί λίγες ώρες νωρίτερα η επιβολή λοκντάουν από την Σκωτσέζα ηγέτη Νίκολα Στρουγκόν μέχρι τα τέλη του Ιανουαρίου.

Πηγές: Assosciated Press

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Με φορτωμένη ατζέντα, ο Λιβανέζος πρωθυπουργός στο Παρίσι

Ερντογάν για συνάντηση με Μητσοτάκη: «Σημαντικό στάδιο στις σχέσεις Τουρκίας-Ελλάδας»

Οι ΗΠΑ θα στείλουν όπλα 1 δις δολαρίων στο Ισραήλ- «Υποστήριξη άνευ όρων»

Παρίσι: Απόπειρα βομβιστικής επίθεσης στο ιρανικό προξενείο- Συνελήφθη ο δράστης

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα